Böyle koca dostlar başına

Diyaliz hastasıyken kansere yakalanan Ayşe Ölmez (50) mucizelerin kahramanı oldu. Ölmez Kent Hastanesi’nde önce kök hücre nakli olup kanseri yendi ardından da eşi Efrayim Ölmez’den (56) nakledilen böbrekle makineli yaşamdan kurtuldu.

  • 0
  • 2.736
Böyle koca dostlar başına
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Diyaliz hastasıyken kansere yakalanan Ayşe Ölmez (50) mucizelerin kahramanı oldu. Ölmez Kent Hastanesi’nde önce kök hücre nakli olup kanseri yendi ardından da eşi Efrayim Ölmez’den (56) nakledilen böbrekle makineli yaşamdan kurtuldu. Ayşe Ölmez, yeni hayatının mimarları Prof. Dr. Gürhan Kadıköylü ve Opr. Dr. Işık Özgü’ye teşekkür ederken, “Bir diğer teşekkürüm de bana bebek gibi bakan, can aşısı olan eşime” dedi.

BAŞINA GELMEYEN KALMADI
Muğla’nın Ortaca ilçesinde yaşayan bir çocuk 2 torun sahibi Ayşe – Efrayim Ölmez çiftinin hayatı 3 yıl önce kötü sürprizlerle tepetaklak oldu. Kalçasında ağrısı olan Ayşe Ölmez 2019 Aralık’ta doktora gitti. O gün yapılan ölçümde tansiyonu 15/25 çıkan Ölmez Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Ölmez’e Şubat 2020’de böbrek yetmezliği tanısı koyuldu, diyalize gireceği söylendi. Nitekim Ölmez haftanın üç günü diyalize girerken, doktoru başka sorunlar olduğundan şüphelenip Ölmez’i İzmir’e Ege Üniversitesi Hastanesi’ne yönlendirdi.  Doktor şüphelerinde haklı çıktı, Ölmez’e 1 Haziran 2020’de multipl miyelom (vücudun enfeksiyonlarla savaşmasına yardımcı olan kemik iliğinde protein üreten plazma hücrelerini etkileyen bir kanser türü) tanısı koyuldu. Pandeminin en yoğun günlerinde Ölmez önce İzmir’de, ardından Muğla’da kanser tedavisi gördü. Kemoterapilerinin tamamlanmasının ardından Ölmez kemik iliği nakli için İzmir’e Kent Hastanesi’ne yönlendirildi. 27 Aralık 2020’de Ayşe Ölmez’e Kent Hastanesi Kemik İliği Merkezi’nde Hematoloji Uzmanı Prof. Dr. Gürhan Kadıköylü tarafından otolog kök hücre nakli gerçekleştirildi. Kök hücre naklinden başarılı sonuç alındı. Prof. Dr. Kadıköylü bir buçuk yılda kanserle ilgili her hangi bir sorunu kalmayan Ölmez’e böbrek nakli olabileceğini müjdeledi. Gerekli tetkiklerin ardından Ölmez Kent Hastanesi Böbrek Nakli Merkezi’nde Opr. Dr. Işık Özgü, Opr. Dr. Uğur Saraçoğlu ve Doç. Dr. Ebru Sevinç Ok’tan oluşan ekip tarafından nakil ameliyatına alındı. 25 Haziran 2022 tarihinde Ayşe Ölmez’e eşi Efrayim Ölmez’den alınan böbrek başarıyla nakledildi. Ölmez çifti geçtiğimiz günlerde şifayla taburcu edildi.

DONÖR OLABİLMEK İÇİN KİLO VERDİ
Taburcu olduğu gün doktorları Prof. Dr. Kadıköylü ve Opr. Dr. Özgü’yle bir araya gelip teşekkürlerini ileten Ayşe Ölmez, “Bir teşekkürüm de üç yıldır bana bebek gibi bakan, can aşısı olan eşime” diyerek şöyle konuştu:
“Ortaca’da bir otelde çalışıyordum, sürpriz hastalıklar yüzünden işi bıraktım. Dalaman’da bir havayolu şirketinde çalışan eşim de bana bakmak için erken emekli oldu. Diyalize başladıktan kısa bir süre sonra pandemi patlak verdi. Eşim beni diyalize getirip götürdü, ardından kanser tanısı koyuldu, bu kez kemoterapiler başladı. Muğla, İzmir gittik, geldik, korona korkusu yaşadık. Pandemi nedeniyle hastanelerin kabul etmediği, doktorların olmadığı, bizim gidemediğimiz, gecikmelerin yaşandığı süreçler oldu. Kanseri yendikten sonra doktorum böbrek nakli olmam için bir engelimin kalmadığını söyledi. Kocam gönüllü verici oldu, şansıma da uyumlu çıktı. Ancak nakil için Dr. Ebru hanım 105 kilo alan eşimin 10 kilo zayıflaması gerektiğini söyledi. O 16 kilo verdi ve bana donör oldu. Kiki çocuk annesi kızımız Esengül de hep yardımımıza koştu ama eşim 7/24 yanımda, bir bebek gibi bana baktı, hala da bakıyor. Sayesinde diyalizden kurtuldum, yeni bir hayata başladım. Eşimin hakkını ödeyemem.”

BİR AN BİLE TEREDDÜT ETMEDİM
29 yıl önce evlendiği Ayşe Ölmez ile mutlu bir hayatı olduğunu belirten Efrayim Ölmez de, “Ben eşimi çok seviyorum ve onsuz bir hayat düşünemiyorum. Ne emekli olurken, ne kilo verip donör olurken bir an bile tereddüt etmedim. Kanserden de kurtuldu diyalizden de. Çok şükür koronaya da yakalanmadık, sadece korkusunu yaşadık. Şimdi hayatımıza kaldığımız yerden devam edeceğiz. Tüm doktorlarımıza çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Öte yandan Ayşe Ölmez’e kendi kök hücrelerinden gerçekleştirdikleri naklin iyi sonuç verdiğini belirten Prof. Dr. Kadıköylü, “Hastamız sağlığına kavuşunca böbrek nakli için önünde engel kalmadı. Böbrek nakli sayesinde de hayatından diyaliz çıktı” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Geçmeyen alerjiye endoskopik çözüm

Mamografi Eşliğinde Biyopsi

Duygusal travma, ‘Kırık Kalp Sendromu’na neden olabilir!

63 yaşında yeni nefesine kavuştu!

Parkinson’ hastalarının tedavisi tek bir merkezde!

Her ikrama ‘evet’ demeyin

Arşiv