Broadway’in 40 Yıllık Dev Müzikali Türkiye’de İlk Kez İzmir’de

Harry Potter Operası ve Jessy Müzikali gibi sanat eserlerinin Türkiye’deki ilk prömiyerlerini başarıyla gerçekleştiren Mozart Akademi, bu kez dünyanın en ünlü çocuk müzikalleri arasında yer alan Annie’yi Türkiye’de ilk kez İzmir’de sahneye koyacak.

  • 0
  • 795
Broadway’in 40 Yıllık Dev Müzikali Türkiye’de İlk Kez İzmir’de
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Harry Potter Operası ve Jessy Müzikali gibi sanat eserlerinin Türkiye’deki ilk prömiyerlerini başarıyla gerçekleştiren Mozart Akademi, bu kez dünyanın en ünlü çocuk müzikalleri arasında yer alan Annie’yi Türkiye’de ilk kez İzmir’de sahneye koyacak. Annie rolünü dünyada ilk kez bir Türk kız çocuğunun oynayacağı müzikal başrol ve koro için başvurular 15 Ekim 2017 tarihine kadar www.annieturkiye.com internet adresinden yapılabiliyor.

Mozart Akademi Genel Müdürü ve opera sanatçısı İlhan Cinpir, Türkiye’de çok sesli müziğin yanı sıra; opera, bale ve müzikal gibi sahne eserlerini zor ve ulaşılmaz sanatlar olmaktan çıkarmayı amaç edinen Mozart Akademi’nin en büyük hayallerinden birinin Annie’yi Türkiye’de sahnelemek olduğunu söyledi.

1977 yılından bugüne dünyanın onlarca ülkesinde sahnelenen ve Broadway’in en ünlü müzikalleri arasında yer alan Annie’nin kitapları, filmleri ve müzikal gösterimleriyle satış ve izlenme rekorları kırdığını anımsatan Cinpir, “Milyonlarca insanı etkilemeyi başarmış bir Brodway müzikalini ülkemizde ilk kez sahneleyecek olmak bize müthiş bir heyecan veriyor. Eserin Türkiye’deki tüm fikri mülkiyet ve gösterim haklarını satın aldık. Bu hayali bizlerle paylaşan çocuklarımızla birlikte Brodway yapımlarının artık ülkemizde de başarıyla sahnelenebildiğini kanıtlamak istiyoruz. Bu büyük iddianın heyecanı içindeyiz. Ancak ondan daha önemlisi, bu müzikalde Annie başrolünü oynayacak ve koroda yer alacak çocuklarımızın geleceğin ünlü sanatçıları olma potansiyeli taşımasıdır. Tüm dünyada çok yaygın şekilde sahnelenen ve izlenen bu büyük eseri, Türk çocukları ve gençlerinin sahne sanatlarındaki yetenekleri ile buluşturmayı amaçladık.” dedi.
 
 İLK GÖSTERİM 2018 BAHARINDA 
Yapılan hazırlıkların ardından 2018 yılı bahar aylarında Türkiye prömiyeri gerçekleştirilecekleri bilgisini veren Cinpir, gelecek yıl yapılacak temsillerin ardından eserin İzmir dışında; İstanbul, Ankara, Eskişehir ve Bursa’daki sanatseverlerle buluşmasını planladıklarını belirtti.

İlhan Cinpir şu değerlendirmeyi yaptı:
“Çocuklarımız başta olmak üzere toplumumuzun görsel sanat dallarına sevgisini ve farkındalığını artırmayı misyon olarak belirleyen bir kurumuz. Böylelikle çocuklarımızın sahne sanatlarına olan ilgisini artırarak sanatsal ve estetik duygularını geliştirmek istiyoruz. Annie, müzikleri ve konusu itibarıyla sadece çocukların değil, her yaştaki izleyicinin beğenip keyif alacağı, yaşama dair dikkat çekici mesajları olan bir müzikal… Türkiye’de ilk kez sahnelenecek olmasının, tüm bu etkileri çoğaltacağına inanıyoruz.”
 
40 YILDIR ONLARCA ÜLKEDE BİNLERCE KEZ SAHNELENDİ 
Broadway’in dünyaca ünlü müzikallerinden Annie, Türkiye’de tanınmasa da dünyanın farklı coğrafyalarındaki onlarca ülkede binlerce kez sahnelenmiş bir başyapıt… Gösterime girdiği ülkelerde geniş yankı uyandıran Annie, rol verdiği çocukların yaşamlarında çok önemli kırılma noktaları oluşturuyor.

Müzikal ilk kez 21 Nisan 1977'de Alvin Theatre'da sahnelendi. Tony Ödülü’ne aday gösterilen Annie; “En İyi Müzikal”, “En İyi Skor” ve “En İyi Kitap” da dâhil olmak üzere yedi ödül kazandı ve olağanüstü gişe başarısına imza attı..

2012 yılında Broadway'de müzikalin 35’inci sahne yıldönümü kutlandı. Thomas Meehan ve James Lapine'in yönettiği müzikal revize edildi. Halen Londra'daki Piccadilly Tiyatrosu'nda 5 Haziran 2017'de gösterime giren Annie’nin 6 Ocak 2018 tarihine kadar gösterimi devam ediyor. Müzikal sadece Amerika’da yılda yaklaşık 900 kez gösterime giriyor.

Müzikalin başrolündeki Annie, kendisine derin bir nefret besleyen zalim üvey annesi Bayan Hannigan'ın gazabı altında yaşayan yetim bir çocuktur... Yaşının ötesinde bir dayanıklılıkla ve iyimser doğası gereği yetim olmanın getirdiği tüm zorluklara karşı savaşan Annie'nin milyarder bir işadamıyla (Oliver "Baba" Warbucks) tanıştıktan sonra yaşamı değişmeye başlar. Annie'yi evlat edinmeye karar veren işadamı, zamanla bu hayat dolu küçük kızı daha iyi tanıyacak ve kariyerine yaptığı pozitif etkiyi bire bir hissetmeye başlayacaktır.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Genç Sanatçılar sahnede

İzmir Aşkına Adana yolcusu

Köy Enstitüleri Fikir Ve Kültür Günleri başlıyor

Adasu yeteneği ile fark yaratıyor

İzmir Kitap Fuarı baharın coşkusuyla Kültürpark’ta

Son başvuru tarihi 23 Nisan!

Arşiv