Bu bina hakkımız

  • 0
  • 605
Bu bina hakkımız
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 80 kız öğrenci için tahsis edilen 25 bin metrekarelik Özel İdare binasının ‘Büyükşehir Belediyesi’nin hakkı’ olduğunu söyledi. Meclis toplantısında konuşan Başkan Kocaoğlu, “Bu kentin emlak vergileriyle yapılan, restore edilen bu binayı bize verin; hizmet binamızı oraya taşıyalım. Şu an bulunduğumuz binayı da güçlendirelim. Orası İzmir’in sağından-solundan 80 tane çocuğu işkence gibi getirip imam hatip lisesi yapılacak yer değil! İmam hatibe karşı değilim. Ama 25 bin metrekare binadan bahsediyorum, elinizi vicdanınıza koyun!” dedi.
 
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi Ocak ayı toplantısında Adalet ve Kalkınma Partisi temsilcilerinin “2015 yılı İzmir için kötü bir yıl oldu, hüsranla sonuçlandı” sözlerine yanıt veren Büyükşehir Belediye Başkan Aziz Kocaoğlu, “2015 yılı Türkiye için olsa da İzmir’de kayıp bir yıl olmadı. İzmir Büyükşehir Belediyesi 2014 yılında 1 milyar 300 bin TL’lik yatırım yaptı. 2015 yılında yatırım oranını yüzde 29 artırarak 1 milyar 600 bin TL yatırım gerçekleştirdi” dedi.
 
Havlu atmak bize yakışmaz
Bugün Türkiye’de 2 lira 40 kuruşa 90 dakikalık süre içinde “kentin bir ucundan diğer ucuna” gidilen başka bir kent olmadığını ifade eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, metro inşaatını “tek başlarına” yaptıklarını hatırlatarak, “Türkiye Cumhuriyeti’nde ‘ben bu metroyu yapamıyorum’ diye havlu atmayan tek belediye İzmir Büyükşehir Belediyesi’dir. İki tane büyük ilimiz havlu atmıştır, bırakmıştır. Ve Ulaştırma Bakanlığı yapmaktadır, yapmıştır. İzmir Büyükşehir Belediyesi projesini, parasını, her şeyini bulup metroyu yapmıştır. Gecikmiştir, geç olmuştur ama yapmıştır. Bu bir iradedir. Bu bir tavırdır, duruştur. Bu hizmet aşkıdır. ‘Ben yapamıyorum, Ulaştırma Bakanlığı yapsın’ diye işin içinden çıkmak ayrı şeydir. İzmir’e, Büyükşehir Belediyesi’ne ve Başkanı’na havlu atmak yakışmaz. Bitirdik ve şu anda 350 bin kişi seyahat ediyor. Yarın bu sayı daha da artacak. Hangi metro projesinde 21 kilometrede günlük 350 bin kişi taşınıyor? Türkiye’deki hangi banliyöde 280-300 bin arası kişi taşınıyor? İzmir’de niye taşınıyor biliyor musunuz? Biz raylı sisteme inanıyoruz, gerekli desteği, gerekli aktarmayı yapıyoruz. Ondan dolayı çalışıyor. Buna devam edeceğiz” diye konuştu.
 
Büyük düşüneceksiniz
Fuar İzmir’in geç bitirildiği eleştirilerine de yanıt veren Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, şöyle devam etti:
“Fuar İzmir inşaatı zamanında bitti. Ama Fuar İzmir projesi fikrinin doğmasından itibaren geçen süre 9 yıldır. Yerin bulunması, planlaması, kamulaştırması, projesinin yapılması ve açılması bu süre içindedir. Fuar İzmir projesi kadar kentimizi düşüneceksiniz, seveceksiniz. Fuar İzmir projesi kadar vizyonunuz olacak. Fuar İzmir projesi kadar büyük düşüneceksiniz. Bir Allahın kulunun bir kuruş parası yok orada. Yerinden kamulaştırmasına, yolundan kavşağına… Nereden bakarsanız bakın, bir kuruş parası yok! Ve dünyada hiçbir metropol yönetimi, paçaları sıvayıp da ‘ben bu kenti fuarcılıkla kalkındıracağım’ diyerek 400 milyon lira para harcamamıştır. Bunu İzmir Büyükşehir Belediyesi yapmıştır. Çünkü İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin politikası yerelde kalkınmadır. Bunu gerçekleştirmek için ne altyapı gerekiyorsa yapmak zorundadır ve yapmaktadır.”
 
Elektrikli otobüs kararlılığı
Elektrikli otobüslerde yaşanan ihale sorununa da değinen Başkan Aziz Kocaoğlu, “Kararlıyız; elektrikli otobüsleri alacağız. İhaleler iptal edilebilir, yenilenebilir. Bu sadece bizde böyle değil. Hangi kamu kurumunda, belediyede ihaleler iptal edilmiyor? O da ihale mevzuatındaki çelişki yumağından kaynaklanan ayrı bir garabettir. Ben kanun koyucu değilim. Kanun koyucu ihale mevzuatını daha şeffaf bir şekilde düzenlerse hem bizim hem diğer kamu kurumlarının daha az ihalesi iptal olacaktır” dedi.
 
Elinizi vicdanınıza koyun
Büyükşehir Belediyesi hizmet binasını taşımak için yeni bina bulamadıklarının da altını çizen Başkan Aziz Kocaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:
“Özel İdare’nin bu kentin emlak vergileriyle yapılan, restore edilen 25 bin metrekare binası, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hakkıdır. Nereden bakarsan bak! İster vicdanen, ister mevzuat açısından bak! Verin şu binayı bize, oraya taşınıp bu binayı sağlamlaştıralım, restorasyonunu yapalım. İl Özel İdaresi’nin bütün görevlerini İzmir Büyükşehir Belediyesi üstlendi. ‘Eski binanın yarısını verip de işi parçalayacağına, eski bina sizde kalsın; istediğiniz kadar kullanın, yargı süreci devam etsin. Yeni binayı bize verin, taşıyalım, burayı adam edelim. Yargı ne derse onu yaparız. Şeriatın kestiği parmak acımaz’ dedik. Niye verilmiyor? Niye iktidarın meclis üyeleri bu problemi halletmiyor da burada 2 bin 500 kişiyi depreme dayanıksız binada oturtuyor? Niye gidip de bunun için siyasi olarak çaba gösterilmiyor? Bize verilmeyen Özel İdare binasında 80 tane kız çocuğu okuyor. El insaf arkadaşlar! Diyorum ki, burada oturan insan yok, burada yerleşim yok, burası ticarethane. Okulun civarında yürüyüş mesafesinde 80 tane aile oturmuyor. Ama İzmir’in her tarafından 80 tane kız çocuğu imam hatibe getiriliyor. Burayı kız imam hatip yapmaya şartları da uygun değil. İmam hatibe giden kız da benim evladım, başka okula giden kız da benim evladım. Ama orası İzmir’in sağından-solundan 80 tane çocuğu işkence gibi getirip imam hatip lisesi yapılacak yer değil! İmam hatibe falan karşı değilim. İl Özel İdaresi’nin 25 bin metrekare binası benim hakkım. 25 bin metrekarede 80 çocuk okutulur mu? 25 bin metrekare binadan bahsediyorum, elinizi vicdanınıza koyun!”
 
190 km. raylı sistem devredeceğim
“Aziz Kocaoğlu ve İzmir Büyükşehir Belediyesi 12 senede hiçbir şey yapmadı mı” diye isyan eden Başkan Kocaoğlu, “Yarısı yerin altından yarısı yerin üstünde  11 km  Ege Üniversitesi Hastane İstasyonu ile Üçyol İstasyonu devraldım. Bugün 100 kilometre çalışıyor. Bu ay 30 km daha Torbalı ilave edilecek. Bu yılın sonunda ya da gelecek yılın başında Selçuk ilave edilecek. Eğer bir değişiklik olmazsa, bu sene Bergama’nın da ihalesine çıkılabilir. Projesi bitti. Biz üzerimize düşen bütün taahhütleri yerine getirmeye hazırız. Raylı sitemi 11 km ile devralıp 15 senede 190 km ile devredeceğim. Bu mu başarısızlık? Bu mu iş bilmemek? Bu mu çalışmamak?” diye konuştu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:
“Doğanlar Stadı’nı niye eleştirirsin? 3-4 yıldır ‘Oynayamıyorum yerim dar’ diye gezeceğine hazır yer var. 2011 seçimlerinden önce Örnekköy’ün yeri belirlendi. Yer tahsisi yapıldı. Faruk Özak, Allah uzun ömür versin sağ, Mahmut Özgener de burada, sağ. Biz de buradayız. Ama onu yapmam, buna gelmem, buna gitmem!”
 
Hollanda’dan lale almıyorum
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2014 rakamlarıyla kentlerin arıtma kapasitelerini yayınladığını ve orada İzmir’deki kişi başına günlük arıtma kapasitesinin İstanbul ve Ankara’nın çok üzerinde olduğunu  hatırlatan Başkan Kocaoğlu, “Tek çabamız kentimizi kalkındırmak, daha yaşanabilir hale getirmek içindir. Bayındır Çiçeklik Kooperatifi’nden, Urla Bademler Çiçekçilik Kooperatifi’nden alıp çiçekler dikiyoruz. Hem çiftçimizi, üreticimizi kalkındırıyoruz hem kentimizi süslüyoruz. Hollanda’dan lale almıyoruz. İtalya’dan ithal ağaç almıyoruz. Yerli malı kullanıyoruz. Hem çiftçimizi, tarımımızı kalkındırıyoruz hem de paramızı burada bırakıyoruz” dedi.
 
Kent konseyi siyaset arenası değil!
Kent Konseyi ile ilgili açıklamada da bulunan Başkan Aziz Kocaoğlu, “Kent Konseyi’ne siyaset karıştığı için bütçesi daraltılmıştır. Orası bir siyaset arenası değildir. Bu böyle yapılmıştır, biz de gerekeni yaptık. Büyükşehir Belediyesi’nin kararıdır. Ama Kent Konseyi çalışmalarına devam edecektir” dedi. 
 
Denetim Komisyonu seçildi
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında, 2016 yılında görev yapacak Denetim Komisyonu seçimi de yapıldı. Yapılan gizli oylama sonucunda CHP’den Şükrü Parmaklı, Turan Manduz, Bengü Sayköse, Filiz Sengel ve AK Parti’den Azad Fazla komisyon üyeliklerine seçildi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Alaçatı Ot Festivali coşkuyla başladı

“Maratonİzmir” için geri sayım başladı

ilk resmi ziyaret mezun olduğu üniversiteye

Baharı Başkan Mutlu’yla karşıladı

Kültürel mirasımızı korumak en önemli amacımız

162 bin araç, 1 milyon civarında kişi

Arşiv