Bu çalıştay su ürünleri sektörüne ivme kazandıracak

  • 0
  • 943
Bu çalıştay su ürünleri sektörüne ivme kazandıracak
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi, ‘3.Balık Beslemeve Yem Teknolojisi Çalıştayı’na ev sahipliği yaptı. Çalıştayın Kaya Termal Otel’dekiaçılış törenine İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Galip Akhan dakatılarak bu önemli organizasyonun gerçekleştirilmesine katkı sunan herkeseteşekkür etti.

 

Türkiye su ürünleri sektörününkalbi konumunda bulunan İzmir’de düzenlenen çalıştaya; akademisyen, bürokrat,ham madde ve katkı maddesi tedarikçileri, yem üreticileri ve balıküreticilerinden oluşan 150 ilgili katıldı.

 

İKÇÜ Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Adem Tekinay, çalıştay sonunda akademik bilgi ile sektör tecrübesini biraraya getirdiklerini vurgulayarak; yem ve balık üretim maliyetlerininazaltılması için verimliliğin yükseltilmesi gerektiğini, bunun daaraştırma-geliştirme faaliyetleriyle mümkün olabileceğini söyledi. 

Yem Kalitesi giderek düşüyor

DüzenlemeKurulu Başkanı Prof. Dr. Tekinay, yem maliyetlerinin giderek arttığı veyem kalitesinin giderek düştüğü bir dönemde böylesine bir etkinliğin hem yemüreticilerine, hem de balık üreticilerine çok büyük katkı sağladığını söyledi.Yem maliyetinin, işletme sermayesinin % 70’inden fazlasını oluşturduğunubelirten Prof.Dr. Tekinay, hem yem kalitesinin yükseltilmesinin, hem deyemlemenin hassasiyetle yapılmasının yem maliyetini düşüreceğini ve karlılığıartıracağını vurguladı.

Üniversite-sanayiiş birliği olmazsa olmaz

Araştırma-geliştirme çalışmalarınınyapılabilmesi için üniversite-sanayi işbirliğinin oldukça önemli bir girişimolduğunu ifade eden Prof. Dr. Tekinay, çalıştayda alanında Avrupa’da uzmankonukların yem maliyetinin düşürülmesi için çok önemli bilgiler verdiğinisöyledi. Prof.Dr. Tekinay, “Çalıştaya katılan yem ve balık üreticileri de,teknik bilgi bakımından çok faydalandı. Bu eğitimlerimizin periyodik olarakdevam edilmesi yönünde istekleri oldu” dedi.

Önümüzdeki günlerde sonuç bildirgesiyayınlanacak çalıştayın, bir sonraki ev sahipliğini 2016 yılında ÇukurovaÜniversitesi Su Ürünleri Fakültesinde gerçekleştirileceği bildirildi.


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Zeytin Fidanından Bilim Ormanına

Yeşil şehirler için sıfır karbon binalar

Sahnede şarkı, parkurlarda oyun

Kalitesini bir kez daha tescilledi

Genlerimizde ‘iyi eğitim’ var

Deü'nün Kalitesine Bir Tescil de Epdad'dan

Arşiv