Bu düğüm İzmir’in lehine çözülecek

  • 0
  • 520
Yazı Boyutu:

İzmirBüyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İl Özel İdare’ye ait mallarınHazine’ye devredilmesine ortak bir bildiriyle karşı çıkan İzmir BaşkanlarKurulu’na teşekkür etti. Başkan Kocaoğlu, “İzmir’in yerel yönetimleri kurulduğundanberi, İl Özel İdaresi kurulduğundan beri elde edilen kazanımlar, bir sayınyetkilinin iki dudağının arasında İzmirli’nin elinden alınamaz. Bu kör dövüş,bu düğüm İzmir’in lehine çözümlenecek” dedi.
 
 
 
İzmirBüyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmirli sanayici ve işadamlarının,İl Özel İdaresi Malları’nın İzmir Valisi Mustafa Toprak başkanlığındakikomisyon tarafından yerel yönetimler yerine Hazine’ye devredilmesine gösterdiğitepkiye teşekkür etti. İzmir'deki iş dünyasının en üst yapılanması olan İzmirBaşkanlar Kurulu’nun yayınladığı ortak bildiri ile ilgili bir açıklama yapanBaşkan Kocaoğlu, “İzmir’de aynı ‘Kordon’a yol yapılmasın’ duruşuna benzerbirçok duruş oluştu. İl Özel İdare’nin mallarının İzmir BüyükşehirBelediyesi’ne yahut ilçe belediyelerine verilmemesine basın mensupları, köşeyazarlarımız, kanaat önderlerimizin yanısıra verilen tepkilerden enönemlilerinden bir tanesi Başkanlar Kurulu’ndan geldi. Bu açıklama özellikle beni çok mutlu etti” diye konuştu.


İzmirlimalına sahip çıkıyor
Önümüzdekigünlerde bu konunun daha çok konuşulacağını belirten Başkan Kocaoğlu sözlerinişöyle sürdürdü:
“Bugüne kadar kendi kendine yetmiş, kendi göbeğini kendisi kesmiş, kalkınmasınıuzun süredir merkezi hükümetten yeteri kadar destek almadan sürdürmüş ve bugünde ekonomik kalkınma büyüme trendini yakalamış İzmirli, hem malına hem deinsanına daha önemlisi sahip çıkacaktır. Sahip çıkıyor. Bunu görmekten de sonderece mutluyum. Doğru bildiğimiz bu yolda emin adımlarla, kırmadan dökmeden,uzlaşı içerisinde ama uzlaşacağız diye hakkımızı da teslim etmeden devamedeceğiz. Tabii ki hastane yeri, sağlık ocağı yeri, okul yeri neyse, hangikuruma lazımsa, gerçek anlamda ve memnuniyetle onlara verilir. Yani hiçbir okulyerine, planlanan okula, arsaya en ufak bir iddiamız, isteğimiz de olmadı. Bizbu hak arama mücadelesini Türkiye’deki diğer belediyelere de örnek olacakşekilde İzmirli hemşehrilerimizle birlikte sürdüreceğiz. Ve başarılı olacağız.İzmir’in yerel yönetimler kurulduğundan beri, İl Özel İdaresi kurulduğundanberi elde edilen kazanımlar, bir sayın yetkilinin iki dudağının arasındaİzmirli’nin elinden alınamaz. Bunun ne adaletle ne hakkaniyetle hiçbir uzaktanyakından alakası yoktur. Bu hatadan en kısa sürede dönülmesi gerektiğineinanıyorum” dedi.


“Kör dövüşü”
Köy mallarıyla ilgili tutanak geldiğini söyleyen Büyükşehir BelediyeBaşkanı Aziz Kocaoğlu şöyle devam etti:  “Geçtiğimiz hafta, diğeriyle ilgili bir yazı yazdık. Henüz bir şey gelmedi.Herhalde Bilgi Edinme Yasası’ndan müracaat edeceğiz. Madem bir karar verildi, ozaman bu kararın taraflara, bize bildirilmesi lazım. Ver kararı! Karar niyeverilmiyor? Bu gizli kapaklı bir şey mi? Devlet sırrı mı? İzmir’in malını kimeverdiğinin açıklanması devlet sırrı değil ki. Bizim öğrenmemiz gereken bir şey.Bir kör dövüşü var. O kör dövüşü, o düğüm İzmir’in lehine çözümlenecek. Ben onainanıyorum.”
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

19 Mayıs 1919 Bir Milletin Yeniden Doğuşunu Simgeler

Türkan Saylan, şiir ve müzik dinletisiyle anıldı

Medical Point'te 19 Mayıs Coşkusu!

Kadrolu işçilerde toplu iş sözleşmesinde imzalar atıldı

​​​​​​​19 Mayıs, Bir Meydan Okuyuştur

Başkan Kınay Gülsima için koşacak

Arşiv