Bu felaketin yaralarını birlikte saracağız

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “İzmir Büyükşehir Belediyesi ve 30 belediyemizle beraber bu felaketin yaralarını daha hızlı sarmak için elimizden gelen her şeyi yapmaya devam edeceğiz” dedi.

  • 0
  • 408
Bu felaketin yaralarını birlikte saracağız
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

 İzmir'i sarsan deprem hakkındaki son durum AFAD İzmir Koordinasyon Merkezi'nde bakanların katıldığı toplantıyla değerlendirildi. Toplantıda konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “İzmir Büyükşehir Belediyesi ve 30  belediyemizle beraber bu felaketin yaralarını daha hızlı sarmak için elimizden gelen her şeyi yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) İzmir Koordinasyon Merkezi'nde İzmir depreminin son durumu hakkında açıklama yapıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Enerji Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger’in katıldığı toplantıya 91. saatte enkaz altından kurtarılan 4 yaşındaki Ayda Gezgin damgasını vurdu.

Toplantıda konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir’de 83 milyon insanın kenetlendiği bir iklim yaşandığına dikkat çekerek “Herkesin ‘Ben ne yapabilirim, nasıl destek olabilirim’ dediği bir atmosferin içindeyiz. Bu, hepimizi çok mutlu ediyor ve gurur veriyor. Herkes bir şekilde işin ucundan tutmaya çalışıyor. Bakanlarımızın burada olması da bize güç veriyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve 30 ilçemizle beraber bu felaketin yaralarını daha hızlı sarmak için elimizden gelen her şeyi yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Ayda ve Elif bebeklerin yaşattığı mutluluğun herkesin yüreğine su serptiğini vurgulayan Soyer, “Ne var ki kaybettiklerimizin acısı yüreğimizi dağlıyor. Bu felaketi atlatacağız ama asıl ondan sonra bu şehri nasıl daha güvenli hale getireceğimizi hep birlikte planlayacağız” şeklinde konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Vicdanım rahat, kafayı yastığa koyduğumda huzurla uyuyacağım

İGC halkın haber alma hakkının teminatı

Kardeşlik köprüsü, ‘Hatay Basın Merkezi' ile yaşayacak

İzmir’e bir onur daha…

Folkart'dan ilk Sürdürülebilirlik Raporu

İzmir’e 4 yeni fabrika, 4 yeni Cumhuriyet kalesi kazandırdık

Arşiv