Bu festival 10 numara

  • 0
  • 606
Bu festival 10 numara
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 10. kezdüzenlenecek Balkanlılar Festivali’nin açılışı 10 Ekim saat 10.00’dagerçekleşecek. Festivalin açılış konserinde Candan Erçetin sahne alacak.Kültürpark'ta açılacak stantlarda Balkan kültürünün daha yakından tanınmasısağlanacak.

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Mustafa Kemal Atatürk'ün mirasıolan Balkanlılar Halk Dansları Festivali’nin 10.'sunu İzmirlilerle buluşturmayahazırlanıyor. İzmir, 10-15 Ekim 2014 tarihleri arasında gerçekleşecek festivalkapsamında ev sahibi Türkiye'nin yanı sıra Arnavutluk, Bosna Hersek,Bulgaristan, Hırvatistan, Karadağ, Kosova, Makedonya, Romanya, Sırbistan,Slovenya ve Yunanistan'ı ağırlayacak.

10. Balkanlılar Festivali, 10 Ekim Cuma günü saat 10.00’daİzmir Sanat'taki resim sergisi ile başlayacak. Bu sene diğer senelerden farklıolarak ilk kez Balkan Sivil Toplum kuruluşları stant açacak. Kültürpark'taAtlas Pavyonu'nun yanındaki alanda gerçekleşecek etkinlikte, festivale destekveren İzmir'deki Balkan dernekleri kendi kültürlerini tanıtacak.

Festivalin resmi açılışı, saat 15.00'te CumhuriyetMeydanı'nda Türk Grubu Zeybek gösterisiyle başlayacak. Katılımcılar, açılışınardından hep birlikte Konak Meydanı’na kortej yürüyüşü gerçekleştirecek. Saat17.00’de Konak Meydanı’ndaki program çerçevesinde, konuk ülkeler kendi halkdanslarından örnekler sunacak. Akşam saat 20.30’da ise Gündoğdu'daki açılışkonserinde Candan Erçetin sahne alarak sevilen şarkılarını söyleyecek.

Konuk ülkeler, 14 Ekim' kadar Konak Meydanı, Çamdibi AtatürkParkı Amfi Tiyatro, Çiğli Cumhuriyet Meydanı Menderes Görece Rumeli Parkı veGaziemir Sarnıç Cumhuriyet Meydanı'nda dans gösterileri sergileyecek.Gösteriler 17.00 ve 18.30 saatlerinde gerçekleştirilecek.

 

Atatürk’ün mirası

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ulu önder Mustafa KemalAtatürk’ün talimatıyla 1935 ve 1936 yıllarında İstanbul Beylerbeyi Sarayı’ndabaşlayan Balkanlılar Halk Dansları Festivali, sonraki yıllarda kesintiyeuğramış, daha sonra ise İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin çabalarıyla yeniden hayatbulmuştu. Balkan ezgilerini İzmir’e taşıyan festival, her yıl büyük ilgigörüyor.  

 


YORUM YAZ
Diğer Haberler

19 Mayıs 1919 Bir Milletin Yeniden Doğuşunu Simgeler

Türkan Saylan, şiir ve müzik dinletisiyle anıldı

Medical Point'te 19 Mayıs Coşkusu!

Kadrolu işçilerde toplu iş sözleşmesinde imzalar atıldı

​​​​​​​19 Mayıs, Bir Meydan Okuyuştur

Başkan Kınay Gülsima için koşacak

Arşiv