Bu gençlerde gelecek var

  • 0
  • 570
Bu gençlerde gelecek var
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Farklı şehirlerden çoğu liseli 510 genç, fikirlerini yarıştırmak için Gediz Üniversitesi’nde kampa girdi. Liderlerin oyunu olarak bilinen münazara şampiyonalarına ilgili öğrencilere, profesyonel münazırlar eğitim verdi. Kampüste beyin fırtınası esti.

Liderlerin yetişmesinde büyük payı bulunan, akıl oyunu olarak da bilinen münazaraya liseliler arasında ilgi giderek artıyor. Fikirlerin yarıştırıldığı, kürsüden üstünlük mücadelesinin verildiği münazara şampiyonalarını Türkiye ve İzmir genelinde düzenleyen Gediz Üniversitesi Münazara Topluluğu, bu alanda eğitim desteği de sağlıyor. Bu amaçla Log10 Akademi oluşturuldu ve geçtiğimiz günlerde farklı şehirlerden 150 öğrenci eğitime alındı. Hemen ardından ise adeta bir rekor kırıldı, bu kez Türkiye’nin dört bir yanından çoğu liseli 510 genç, fikirleriyle yarışabilmek için katıldı.
Kampüste 2 günlük kampa giren öğrencilere profesyonel münazırlar Boğaziçi Üniversitesi’nden Melda Eren ile Ozan Kublay, Ege Üniversitesi’nden Mehmet Erdem Ergun, Koç Üniversitesi’nden Ezgi Çakı, Yeditepe Üniversitesi’nden Mertkan Torun ve Gediz Üniversitesi’nden Nur Alipaşaoğlu eğitim verdi.

Umut aşıladılar
Münazarada hukuk, ekonomi, içerik bulma, argüman egzersizi konuları işlendi, bol bol da pratik yapıldı, öğrenilenler uygulandı. Her anında beyin fırtınasının estiği kampın finalinde “kadın işçiler kendi sendikalarını kurmalılar” konusu ele alındı. Öğrenciler, bilgi seviyeleri, özgüvenleri ve kürsüde sergiledikleri hitabet yetenekleriyle büyüledi, gelecek için umut aşıladı. Gediz Üniversitesi Log10 Akademi, geleceğin lideri olmak isteyen gençler için eğitimlerini sürdürecek.

Neden liderlerin oyunu deniliyor?
Geçmişi İngiliz Parlamentosu’na dayanan münazara, yaklaşık 200 yıldır uygulanan tartışma platformudur. Meclis ortamı canlandırılır ve zıt fikirleri savunan taraflar birbirlerine karşı üstünlük sağlamaya çalışır. İnsanlığı ilgilendiren her konuya farklı açılardan bakıp görüş bildirme, fikir üretme, toplum önünde konuşabilme ve düşüncelerini savunabilme yeteneği kazandırdığı için devlet adamlarının yetişmesinde önemli payı olduğu kabul edilmektedir. Öğrencilik yıllarında münazara karşılaşmalarına katılmış liderler arasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Deniz Baykal, Bill Clinton, Tony Blair ve Kofi Annan da yer almaktadır.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Alper’e araştırma ödülü

Karşıyaka’da sporla iç içe nesiller yetişiyor

Destek İş Birliği Merkezi EÜ’de açıldı

Afetlere uyum sağlayabilme becerileri geliştirilecek

Mars’a Seyahat için geri sayımı başlattı

Savaşların kaderini yapay zeka belirleyecek

Arşiv