Bu kez görev siyasi partilerin

  • 0
  • 555
Bu kez görev siyasi partilerin
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Beyaz Sivil İnisiyatif Grubu üyeleriyle buluşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 2. Diyarbakır seferi talebi üzerine, “Bugün böyle bir girişimde bulunulacaksa, bunu siyasi partilerin il başkanları organize etmeli. Gidilecekse, 26 milletvekili, 31 belediye başkanı birlikte gitmeli” diye konuştu.

Barış için bir araya gelen İzmir’deki 113 sivil toplum  kuruluşunun  oluşturduğu “ Beyaz Sivil İnisiyatif” İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu makamında ziyaret etti.

Yaklaşık bir ay önce oluşturulan inisiyatif adına konuşan dönem sözcüsü  Abdullah Cıstır, barış ortamına  en çok ihtiyaç duyulan bu süreçte, sosyal  sorumluluk  anlayışı ve vatandaşlık bilinciyle yola çıktıklarını söyledi. Kısa süre içinde kamuoyundan çok olumlu tepkiler aldıklarını ve bunun da  kendilerini cesaretlendirdiğini dile getiren Cıstır, bu sürece yerel  dinamikleri de dahil etmek için çalıştıklarını ifade etti. Cıstır, “Ortak kültürümüzü geliştirmek ve birlik-beraberlik içinde yaşayabilmek için; Kürdüyle, Alevisiyle, Romanıyla, Lazıyla, Balkanlısıyla çok  çeşitliliği  olan bir yapının birlikte karar alıp birlikte ilerleyebildiğini herkese gösterdik. Eğer biz böyle davranabiliyorsak, başta siyasi partilerimiz olmak üzere, ülkemizdeki çok farklı yapıların da karar alabileceğini düşündük ve ziyaretlerimize başladık. Siyasi partilerin temsilcilikleriyle görüştük. Bugün sizin yanınızdayız. Sizin iki yıl evvel Diyarbakır ile kardeşlik  bağlamında yaptığınız ziyaret ve barışa yaptığınız katkı çok anlamlıydı. Bu konuda yeni bir pozisyon almanızı bekliyoruz” dedi.

26 milletvekili, 31 belediye başkanı..
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise Diyarbakır seyahatine kentin bütün sivil toplum örgütleri, kanaat önderleri ve odalar birlikte, 196 kişilik çok kalabalık bir grubun katıldıklarını hatırlatarak şunları söyledi:
“İzmir olarak güçlü bir şekilde gitmemiz, o dönemde gerçekten çok büyük ses getirmişti. Eğer yeni bir program olacaksa, ben bütün milletvekillerimizin, belediye başkanlarımızın, siyasi parti il başkanlarımızın katılacağı bir gidiş olması gerektiğini düşünüyorum. 26 milletvekili, 31 belediye başkanı, yine odalarımız sivil toplum örgütlerimiz, siyasi partilerin il başkanları  ve kim barış isterse... Barış istemeyen varsa, çıksın söylesin. Memleket  için, kentim için, insanım için yararlı olduğuna inandığım her şeyde varım. O tarihte ‘Diğer  Büyükşehir Belediye Başkanları da  başka illere gitsin; bir kenetlenme olsun’ dedim ama  devamı gelmedi. Aslında bizim yaptığımız bir öncülüktü. Bu yol devam ettirilseydi, bugün her şey çok daha farklı bir boyutta olabilirdi. O olmadı, sekteye uğradı. Bugün böyle bir girişimde bulunulacaksa, bunu siyasi partilerin il başkanları organize etmeli. Sadece görünmek için, reklam olsun diye ben bu işleri yapmam.” 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Başkan Mustafa Turan mali durum tablosunu paylaştı

Bayraklı, halkın belediyesidir!

Alaçatı Ot Festivali coşkuyla başladı

“Maratonİzmir” için geri sayım başladı

ilk resmi ziyaret mezun olduğu üniversiteye

Baharı Başkan Mutlu’yla karşıladı

Arşiv