Bu kez kuzey rüzgarları esti

  • 0
  • 593
Bu kez kuzey rüzgarları esti
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Bornova Belediyesi’ninbirlikte düzenlediği “Aşık Veysel Sanat Günleri”, yaz akşamlarına ayrı bir havakatıyor. Aşık Veysel Rekreasyon Alanı'nda 17 Haziran’da Şükriye Tutkun ilebaşlayan konserler dizisinde son olarak Grup Karmete sahnedeydi. Yine yoğunilgi gören konserde Karadeniz rüzgarları esti. Aşık Veysel Rekreasyon AlanıAçık Hava Tiyatrosu’nu dolduran İzmirliler coşkulu saatler yaşadı

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Bornova Belediyesi’nin ortakorganizasyonu ile düzenlenen ve 17 Haziran'da Şükriye Tutkun konseri ilebaşlayan “Aşık Veysel Sanat Günleri”, Grup Karmete ile devam etti. SadeceBornovalılar değil, tüm İzmirlilerin yoğun ilgi gösterdiği konserde Karadenizrüzgarları esti. Korunmaya değer otantik yapısı ile kaybolmaya yüz tutmuşdilleri, müziğiyӀe yaşatmayı ve arşivlerde kalan ezgileri ortaya çıkarmayıkendisine hedef olarak belirlemiş olan grup, hayranlarına unutulmaz bir geceyaşattı.

 

İzmirliler Bornova’da buluştu 

Aşık Veysel Rekreasyon Alanı Açık Hava Tiyatrosu’nu dolduranİzmirliler coşkulu saatler yaşadı. Lazca ve Karadeniz'de konuşulmakta olandiğer dillerde söylenen destanları, ninnileri, türküleri hassas yapılarınıbozmadan, akustik enstrümanlarla seslendiren gruba, Aşık Veysel RekreasyonAlanını dolduran binlerce Bornovalı eşlik etti. Bornova Belediyesi’nin evsahipliğinde gerçekleşen konserde kimi zaman duygulu, kimi zaman coştu doluanlar yaşandı. Hareketli parçalarda hep birlikte horon tepildi. Yoğun isteküzerine konserini daha geç bitiren Grup Karmete, resmi internet sayfalarındayayınlamak tüm hayranları ile selfie fotoğrafı çektirdi.

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Bornova Belediyesi’nin ortakorganizayonu ile “Aşık Veysel Sanat Günleri” kapsamında 13 Ağustos'ta MakbuleKaya, 20 Ağustos'ta Taksim Trio, 27 Ağustos'ta Erdal Erzincan & KayhanKalhor, 3 Eylül'de ise Servet Kocakaya hayranlarının karşısında olacak.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmirliler için çizecekler

Cumhuriyet Çocuklarından 23 Nisan Konseri

İzmir Kitap Fuarı kitapseverlerin Kültürpark özlemini giderdi

Nar Mevsimi okurları ile buluştu

İzmirliler İZKİTAP Fest’e akın etti

Festivali’nde Ayhan Sicimoğlu rüzgarı

Arşiv