Bu Kurslar Meslek Sahibi Yapıyor

  • 0
  • 661
Bu Kurslar Meslek Sahibi Yapıyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bucalı kadınlar belediyenin açtığı kurslar sayesinde işyeri sahibi oluyor. Buca Belediyesi’nin kadınlara yönelik olarak açtığı ücretsiz kurslarla meslek sahibi olan kadınlar, işyerlerini açıp kendi ayakları üzerinde durmanın mutluluğunu yaşıyor. Kuaförlük kursunu tamamlayarak, kendi iş yerini açan Cansu Eda Başpınar’da bu mutluluğu yaşayanlardan. Meslek edindirme kursları, işgücü piyasasının talep ettiği nitelikli personel yetiştirilmesine de katkıda bulunuyor.   

Buca Belediyesi’nin özellikle kadına yönelik açtığı meslek edindirme kursları meyvelerini vermeye başladı. Herhangi bir mesleği olmadığı gibi eğitimine de bütçe ayıramayan kadınlar Buca Belediyesi’nin meslek edindirme kurslarında soluğu alıyor.

Buca Belediyesi’nin Çamlıkule Kültür Spor ve Sanat Merkezi’nde açtığı ücretsiz kuaförlük kursunu tamamlayanlar birer ikişer kuaför salonu açmaya başladı. Kurstaki 8 aylık eğitimini tamamlayıp meslek sahibi olan kadınlar daha güçlü, eğitimli ve kendi ayakları üzerinde durup parasını kazanmanın gururunu yaşıyor. Buca Belediyesi, kuaförlük kursunda eğitim alan bir kursiyerin daha kendi iş yerini açma sevincine ortak oldu.
Buca Belediyesi’nin kuaförlük kursunu tamamlayan Cansu Eda Başpınar, 8 aylık eğitiminin ardından kendi salonunu açarak iş sahibi olmamın mutluluğunu yaşıyor. Buca Belediyesi’ne ve hocalarına teşekkür eden Başpınar, “Belediyemize böyle kurslar yaptıkları için çok teşekkür ediyorum. Kurs sayesinde buralara kadar geldim, meslek sahibi oldum” diye konuştu. 
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Dernek yöneticilerine Yeni Nesil Derbis eğitimi

26.Tanıtım Günleri başlıyor

Zeytin Fidanından Bilim Ormanına

Yeşil şehirler için sıfır karbon binalar

Sahnede şarkı, parkurlarda oyun

Kalitesini bir kez daha tescilledi

Arşiv