Bu serginin geliri depremzedelere

Emine Özdemir Sanat Atölyesi sanatçılarının eserlerinden oluşan “Yıkıldık” adlı karma sergi Kemeraltı Abacıoğlu Hanı’nda yer alan Yolo Art & Lounge’da açıldı.

  • 0
  • 513
Bu serginin geliri depremzedelere
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Emine Özdemir Sanat Atölyesi sanatçılarının eserlerinden oluşan “Yıkıldık” adlı karma sergi Kemeraltı Abacıoğlu Hanı’nda yer alan Yolo Art & Lounge’da açıldı.

Emine Özdemir küratörlüğünde Almagül İpek, Aysel Kır, Birsel Kargıcıoğlu, Ceyda Kulözü, Emel Değer, Emel German Atalay, Emine Köse, Emine Özdemir, Emine Şıvgın, Eylem Acarsoy, Güler Alkan, Hacer Hurisel Daysal, Hüsniye Ceylan, Işık Şahbaz, Mehtap Eker, Natalia Dunay, Nurşen Turhal Mengeş, Nilüfer İnce, Sabiha Yılmaz, Yasemin Bayraktar eserleriyle sergide yer aldı.

Sergi açılışında konuşan Yolo Art & Lounge sahibi Cem Ceylan, Emine Özdemir hocanın atölye arkadaşlarıyla ülkenin geçtiği bu derin sarsıntılı günlerde “Yıkıldık” diye bir çalışma yaptıklarını söyledi. Ceylan, “Ruhlarımız biraz kırıldı, enerjimiz dip yaptı ama dayanışma ile bu günleri de aşacağız. İşin dayanışma örneği gösteren tarafı için teşekkür ediyorum. Elde edilecek gelirin tamamının deprem bölgesine gönderilecek yardımlar olarak yer alacak olması çok güzel. Biz de Yolo ailesi olarak buradan yapılacak satışlardan aldığımız minik komisyonlardan sezon boyunca edilecek gelirin tamamını depremde canı yanın arkadaşlarımıza kullanacağız. Bu güzel etkinlik dayanışmayla da taçlanınca insan kendini daha güçlü, daha mutlu hissediyor. Yeni umut veren gelişmeler bizi yeşertiyor. Umarım ki güzellikler önümüzdeki zaman içersinde hepimizi kuşatsın” dedi.

Çok olağanüstü bir olay yaşandığını söyleyen Emine Özdemir ise, “Hiç kimsenin beklemediği bu aslında büyük bir dram. Sergimizin adı Yıkıldık ama biz asla yıkılmayı düşünmüyoruz. Sanatçı arkadaşlar olarak kendi atölyemizde şöyle düşündük: Neyimiz varsa, yenisi- eskisi hep birlikte bir sergi açalım ve gelirin tamamını depremzedelere bağışlayalım. Fiyatları aşağı çektik ki hepsi satılsın. Hayatını kaybedenlere rahmet diliyor, geride kalanların da insan olarak elinden tutmak istiyoruz, tutacağız da. Her düşüşte birlikte kalktık, bunun da üstesinden geliriz” diye konuştu.

Fotoğraf Galerisi
YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmirliler için çizecekler

Cumhuriyet Çocuklarından 23 Nisan Konseri

İzmir Kitap Fuarı kitapseverlerin Kültürpark özlemini giderdi

Nar Mevsimi okurları ile buluştu

İzmirliler İZKİTAP Fest’e akın etti

Festivali’nde Ayhan Sicimoğlu rüzgarı

Arşiv