Bu Süreci Birlikte Başarıyla Atlatacağız

Pandeminin, tüm sektör gibi eğitim sektörünü de olumsuz etkilediğini söyleyen Özel Çamlaraltı Koleji'nin Genel Müdürü Gülçağ Gençer, korona sürecinde gerekli tüm önlemleri alarak, uzaktan eğitimi kesintisiz olarak sürdürdüklerini belirtti.

  • 0
  • 1.234
Bu Süreci Birlikte Başarıyla Atlatacağız
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Pandeminin, tüm sektör gibi eğitim sektörünü de olumsuz etkilediğini söyleyen Özel Çamlaraltı Koleji'nin Genel Müdürü Gülçağ Gençer, korona sürecinde gerekli tüm önlemleri alarak, uzaktan eğitimi kesintisiz olarak sürdürdüklerini belirtti. 

Pandemi sürecinde hızlı ve etkin şekilde kararlar alarak öğrencileri, velileri ve öğretmenleri mağdur etmeden krizi başarıyla yönettiklerini dile getiren Gençer, uzaktan öğretimin yanı sıra belirli gün ve haftalara yönelik törenler, veli ve öğrenci seminerleri, yazar buluşmaları, online yarışmalara katılım, kariyer günleri ve veli toplantılarını aksatmadan gerçekleştirdiklerinin altını çizdi.

Sürecin başından beri internet ve diğer teknolojik altyapı yatırımlarını güçlendirdiklerini, öğretmen ve diğer tüm personelin de gerekli eğitimleri aldırdıklarını vurgulayan Gülçağ Gençer, “Öğretmen ve öğrenciler teknolojiye yatkın oldukları için bu sürece kolayca adapte olabildiler. Tabii ki zorlananlar da oldu. Onlara hep destek olduk. Şimdi ana sınıfından liseye kadar tüm kademeler mevcut sistemimizden yararlanabiliyor. Bu zorlu süreçte öğrencilerin derslerinden geri kalmaması ve kendilerini okul ortamında hissedebilmeleri için daha önceki yıllarda kullanılan eğitim portalımız olan ickegitim.com adresi üzerinden daha kapsamlı olarak ve Microsoft Teams uygulamasıyla uzaktan eğitim sistemimizi uygulamaya devam ediyoruz” dedi. 

GÖREVİMİZİN BAŞINDAYIZ
Genel Müdür Gülçağ Gençer, Çamlaraltı Ailesi olarak, tüm idari kadro ve öğretmenlerin büyük bir özveri ve gayretle çalışmalarını aralıksız yürüttüğünün altını çizdi.

 Gençer şöyle devam etti: “Okulumuzda Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlığı'nın belirlediği kurallar ve yönergeler harfiyen uygulanıyor. Bunun neticesinde de TSE'nin 'Okulum Temiz' belgesini almaya da hak kazandık. Tüm çalışma ortamları periyodik belirlenen sürelerde sürekli dezenfekte ediliyor.

Şu anda ilkokul kademesinde tüm sınıflar 2'şer gün dönüşümlü olarak okula geliyor. 8 ve 12'inci sınıflar da destekleme kursları ile yüz yüze olarak okula geliyorlar. Okula gelemeyen öğrenciler de sınıftaki öğretmeni online olarak canlı şekilde takip edebiliyor. Sınıf öğretmenlerimizden branş öğretmenlerimize kadar tüm öğretmenlerimiz öncelikle konu anlatımı yaptıkları videoları sistem içerisine yüklüyor, öğrencilerimiz olağan akışta konularını takip ediyor, ardından öğrencilerimizin katılımıyla online dersler işleniyor ve bunların yanında Çamportal ve ickegitim.com üzerinden öğrencilerimize proje ve performans çalışmaları, ders tekrarı için dökümanlar verilip, öğretmenleri tarafından kontrolleri yapılıyor. Tüm akademik kadromuz ve personelimiz güncel gelişmelere göre sürekli bilgilendiriliyor veya eğitimlerle destekleniyorlar”

 DERSLER KADAR PSİKOLOJİ DE ÖNEMLİ 

Genel Müdür Gülçağ Gençer, bu süreçte eğitim kadar çocukların fiziksel ve ruhsal durumlarının da bir bütün olarak ele alınması gerektiğinin altını çizerek okulun rehberlik servisi ile resim, müzik ve beden eğitimi gibi diğer branş öğretmenlerinin de öğrencilerle her fırsatta iletişim halinde olduklarını vurguladı.

Ev ortamında eğitim veren öğretmenlerin fedakar şekilde görevini sürdürdüklerini de ifade eden Gençer, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu süreçte okul ve veli dayanışmasının önemi daha da arttı. Evde çocuklarla ilgilenen ebeveynlere de önemli görevler düştü. Öğretmenlerimizle birlikte bu süreci de verimli geçirdiğimizi düşünüyorum. Derslerin ve çalışmaların takibinin yanısıra çocuğun ilgi ve isteklerine yönelik, farklı aktivitelerden oluşan günlük bir planla birlikte bu sürenin kaliteli ve verimli kullanılması gerekir. Bunun için de rehberlik birimimiz velilerimizle sürekli iletişim halinde oldular. Bu sürecin aşılanmalarla birlikte yakın bir zamanda normale yaklaşacağını düşünüyoruz. Ülkemizin geleceği olan çoçuklarımız için, onların eğitim ve öğretimlerinin kalitesi için birey olarak her birimizin önemli sorumlulukları var. Bu sorumlulukların gereğini yerine getirmek için kararlı ve azimli olmalıyız”

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahnede şarkı, parkurlarda oyun

Kalitesini bir kez daha tescilledi

Genlerimizde ‘iyi eğitim’ var

Deü'nün Kalitesine Bir Tescil de Epdad'dan

Yaşar Üniversitesi 23 yaşında

57. Alay temsili sancağını 1 milyonun üzerinde kişi ziyaret etti

Arşiv