Bu yıl şahane olacak

Diyetisyen Derya Zünbülcan Beslenme ve Diyet Danışmanlığı = Keyifle Zayıflamanın Merkezi yöneticisi Derya Zünbülcan, 2020’yi geride bırakıp yepyeni bir yılı karşılamaya hazırlanılan şu günlerde zorunlu olarak evde ailecek geçirilecek yılbaşı gecesi ve sonrasında sıkıntı yaşanmaması, yada yaşanacak sıkıntının en aza indirilmesi için www.bizimizmir.net okurlarına bir dizi öneri hazırladı…

  • 0
  • 2.317
Bu yıl şahane olacak
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Diyetisyen Derya Zünbülcan Beslenme ve Diyet Danışmanlığı = Keyifle Zayıflamanın Merkezi yöneticisi Derya Zünbülcan, 2020’yi geride bırakıp yepyeni bir yılı karşılamaya hazırlanılan şu günlerde zorunlu olarak evde ailecek geçirilecek yılbaşı gecesi ve sonrasında sıkıntı yaşanmaması, yada yaşanacak sıkıntının en aza indirilmesi için www.bizimizmir.net okurlarına bir dizi öneri hazırladı…

2021’e  güzel bir başlangıç yapmak için bugün yeni kararlar almanın büyük önem taşıdığına dikkat çeken Zünbülcan, “Bu yıl, yeni yılı hepimiz evde karşılayacağız. O nedenle bu ayki yazımda önce evde yapılan kutlamalar için birkaç öneri vereceğim. Sonrasında fazla kaçıranlar için bir ödem çorbası tarifi verip 2021’in altın besinlerinden bahsedeceğim. Bu yıl kendi değerimizi bilelim. Bizi iyi gelmeyen şeyleri 2020’de bırakıp, 2021’e yeni bir biz olarak girelim. Şimdiden herkese şahane bir yıl dilerim” dedi.

Yılbaşı günü;
Evde yılbaşı kutlarken kilo kontrolü için iki temel kural bulunduğunu ve birincisinin kendilerini iyi hissettirecek yemek seçimleri yapmak, ikincisi ise yemek yaparken tadımlara dikkat etmek olduğuna dikkat çeken Derya Zünbülcan,önerilerini şöyle sıraladı: “En lezzetlisine ulaşmak için minik tadımlar yaparken çeşit çok olacağı için yemek miktarı da artar. Gece başlamadan kalori kotanızın gereksiz kalorilerle dolmaması için tadım yaparken dikkat etmelisiniz.

-Yemeğe çok aç oturmamaya özen gösterin. Yağsız protein ve kompleks karbonhidratları kullanın. Yemekten yaklaşık 2-3 saat evvel ara öğün yapın. Ara öğünde  yağsız peynir, grisini, leblebi, sütlü kahve, kuru kayısı ile 2 tam ceviz gibi besinleri kullanabilirsiniz.

-Yemeğe salata ve zeytinyağlı sebze ile başlangıç yapın.  Ana yemek olarak yılbaşının vazgeçilmezi hindi eti etini kullanabilirsiniz. Hem hafif hem sağlıklı bir seçenek olacaktır.

-Yemekten sonra tatlı olarak cevizli kabak tatlısı, şekersiz ayva tatlısı, fırında armut veya elma gibi hafif meyve tatlılarını seçebilirsiniz.

Tüm gece dikkat etmeye çalıştınız ancak yine de fazla kaçırdıysanız... Ertesi gün;

-Yeni yılın ilk gününde geç uyansanız bile ilk öğün kahvaltı olmalıdır.

Kahvaltıda haşlanmış yumurta veya yağsız omlet, peynir çeşitleri, söğüş sebzeler ve bol maydanoz, dereotu ve roka tüketin. İsterseniz 1-2 dilim ekşi maya çavdar ekmeği alabilirsiniz.

-Öğlen ve akşam yemeğinde mutlaka bir kase çorba olsun. Sebze yemeği ve yoğurt veya peynirli salata gibi hafif besinler tüketebilirsiniz.

 
ÖDEM ATAN ÇORBA
Malzemeler:
2 yemek kaşığı zeytinyağı
3 orta boy soğan
1 orta boy havuç
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı acı kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 silme çay kaşığı tuz
½ çay bardağı dolusu yarı haşlanmış bulgur
1 çay bardağı dolusu yağsız yoğurt
1 demet maydanoz


2021’in top 5 besini
Propolis:
2020 yılında korona virüs ile adını sıkça duyduğumuz propolis bu yıl da adını duyurmaya devam edecek. Fakat herhangi bir ilaç kullanıyorsanız kullanmadan önce mutlaka bir uzmana danışmadan kullanmamalısınız.

Zencefil:
Bedeni dinç tutan, solunum sistemini destekleyen zencefil sağlığın desteklenmesinde büyük önem taşıyor. Metabolizma hızını arttırmaya yardımcı olmak ve bağışıklık sisteminizi desteklemek adına zencefili listelerinize mutlaka ekleyin.

Kefir:
Kalsiyum, fosfor ve magnezyum açısından zengindir. Bağışıklık sistemini güçlendiren etkisiyle bilinen kefir, bağırsak sisteminin düzenlenmesine yardımcı olur.

Kimyon:
Kalp sağlığını destekler, enfeksiyonlara karşı etkilidir. Bir tatlı kaşığı kimyon tüketmek, birçok bilinen antioksidandan çok daha fazla etkilidir.

Zeytinyağı:
Yıllardır sağlığa olan faydaları ile sağlık makalelerinde top besinler arasında yer alan zeytinyağı 2021’de de sağlıklı besinler listesindeki yerini koruyor.  Kanserden korunmak, kalp damar hastalıkları önlemek için bu yıl sofralardan zeytinyağını eksik etmeyin.”
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Yeni Teknolojiler Hayat Kurtarıyor

5 yıl sonra, kalbinin normal atışını duydu

Medical Point, çocuk sesleriyle şenlendi!

Rakiplerini geride bıraktı!

Araç tercihi çevreden yana

Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası

Arşiv