Buca Ata’sını özlemle andı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ebediyete intikalinin 78'nci yılında Buca’da da özlemle anıldı. Saat 09.05'te sirenlerin çalmasıyla hayat durdu, araçlarından inen vatandaşlar saygı duruşuna geçti. Resmi törenlerin yanı sıra Pırlanta Merkezleri’nde düzenlenen 10 Kasım etkinliklerinde minik Bucalılar, Ata’larına olan minnet ve hasretlerini yaptıkları el işleri ve şiirlerinde dile getirdi.

  • 0
  • 692
Buca Ata’sını özlemle andı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ebediyete intikalinin 78'nci yılında Buca’da da özlemle anıldı. Saat 09.05'te sirenlerin çalmasıyla hayat durdu, araçlarından inen vatandaşlar saygı duruşuna geçti. Resmi törenlerin yanı sıra Pırlanta Merkezleri’nde düzenlenen 10 Kasım etkinliklerinde minik Bucalılar, Ata’larına olan minnet ve hasretlerini yaptıkları el işleri ve şiirlerinde dile getirdi. Buca Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde açılan ve Atatürk’ün eşsiz anlarının görüntülendiği fotoğraf sergisi de Bucalıların ziyaretine açıldı.

Buca Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 78. Yıldönümünde özlemle andı. 10 Kasım anma törenleri Çevik Bir Meydanı’nda düzenlenen Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreniyle başladı. Saatler 9’u 5 geçtiğinde ise Buca’da hayat durdu. Siren sesleriyle saygı duruşuna geçen ilçe halkı ve belediye çalışanları 78 yıldır süren acı ve hasretini yüreğinde hissetti.
Buca Işılay Saygın Güzel Sanatlar Lisesi’nde düzenlenen anma programında ise Atatürk’ün hayatını anlatan sinevizyon gösterisi sunulup, sevdiği türküler seslendirildi. Programda, ’Türk Gençliğinin gözünde Atatürk’ konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere de ödülleri verildi.

Buca’daki en anlamlı etkinlik ise ilçedeki 6 Pırlanta Merkezi’nde minik Bucalılarla düzenlenen anma programlarıydı. Güne saygı duruşu ile başlayan minik öğrenciler Atatürk için yazılmış şiirler okuyup öğretmenlerinden Atatürk’ü dinledi. Ulu önderi büyük bir saygı ve hüzün içinde anan öğrencilerin minik yürekleri Atatürk için attı.

Atalarına özlemlerini şiirleriyle dile getiren minikler, kendi elleriyle yaptıkları Atatürk’ün ebedi istirahatgahı Anıtkabir’in maketini önünde saygı duruşundu bulunup, çiçeklerini bıraktı.
Buca Belediyesi 10 Kasım anma günü dolayısıyla Buca Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde de Henri Benazus’un koleksiyonundan oluşan eşsiz Atatürk Fotoğrafları sergisini Bucalıların ziyaretine açtı. 14 Kasım’a kadar ziyaret edilebilecek olan sergiyi gezen Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Ulu Önder Atatürk’ün hayatından karelerin yer aldığı sergiye tüm İzmirlileri davet etti.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Başkan Mustafa Turan mali durum tablosunu paylaştı

Bayraklı, halkın belediyesidir!

Alaçatı Ot Festivali coşkuyla başladı

“Maratonİzmir” için geri sayım başladı

ilk resmi ziyaret mezun olduğu üniversiteye

Baharı Başkan Mutlu’yla karşıladı

Arşiv