Buca Cumhuriyet Meşaleleriyle aydınlandı

  • 0
  • 510
Buca Cumhuriyet Meşaleleriyle aydınlandı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Cumhuriyet’in 92. kuruluş yıl dönümü Buca’da coşkuyla kutlandı. Belediye hizmet binası önünde toplanan yüzlerce Bucalı ellerinde meşaleler, bayraklar, dillerinde marşlarla Cumhuriyetin yeni yaşını karşıladı. Bucalıların coşkusuna ortak olan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, “Elinizdeki meşaleleri, yüreğinizdeki ateşi Pazar günü sandığa taşıyın. Ve bizleri karıştırmak isteyen, canlarımıza kasteden, bu ülkedeki ahengi, huzuru bozanlara Pazar günü öyle bir cevap verin ki bu ateşte yansınlar” açıklamasında bulundu.

Bucalılar Cumhuriyetin 92. Yılı kutlamalarında yeniden tek yürek oldu. Buca Belediyesi hizmet binası önünde toplanan yüzlerce Bucalı ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk maskeleriyle Cumhuriyet coşkusunu yaşadı. Kutlamalara CHP Milletvekili Tacettin Bayır, CHP İl Başkanı Bedri Serter ve Cumhuriyet aşığı yüzlerce Bucalı katıldı. Hep bir ağızdan Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni ve İstiklal marşını okuyan Bucalılar, aydınlık geleceklerinin simgesi meşaleleri hep birlikte yaktı.

Buca Kent Konseyi Başkanı Mürüvet Balcılar kutlamada yaptığı konuşmada ”Cumhuriyet Atatürk’ten bize, bizden torunlarımıza emanettir” vurgusunda bulunurken, CHP İl Başkanı Bedri Serter de, “Artık 1 Kasım günü halkın kendi kendini idare edeceği bir gündür” dedi.
Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina ise “Gerçekten tam ihtiyacımız olan fotoğrafı veriyoruz. Bu sıcaklığa, birlikteliğe, omuz omuza olmaya, birlikte gülümsemeye ihtiyacımız olan bir dönemden geçiyoruz. Bu dönemden çok zorluklarla, çok bedeller ödeyerek geçtiğimizin farkındayım. Ama buna karşılık Pazar günümüz var. Yarın bize Cumhuriyeti armağan eden, başta Mustafa Kemal’i ve bu yolda can vermişleri resmi törenlerle anacağız ve onlara teşekkürü pazar günü sandıkta vereceğiz. Benim sizlerden ricam elinizdeki meşaleleri, yüreğinizdeki ateşi pazar günü sandığa taşıyın. Ve bizleri karıştırmak isteyen, canlarımıza kasteden, bu ülkedeki ahengi, huzuru bozanlara pazar günü öyle bir cevap verin ki bu ateşte yansınlar” diye konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Alaçatı Ot Festivali coşkuyla başladı

“Maratonİzmir” için geri sayım başladı

ilk resmi ziyaret mezun olduğu üniversiteye

Baharı Başkan Mutlu’yla karşıladı

Kültürel mirasımızı korumak en önemli amacımız

162 bin araç, 1 milyon civarında kişi

Arşiv