Buca Belediyesi 10 Kasım Atatürkü Anma Günü programları çerçevesinde Dersimiz Atatürk filmini izleyici ile buluşturdu. Buca Belediyesi Meclis Salonunda gösterilen filme, öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Minik öğrenciler, film boyunca keyifle geçirdiği 92 dakikada Atayı daha yakından tanıma fırsatı buldu. Filmi öğretmenlerin yanı sıra, Buca İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Yanık ve İlçe Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hasan Okur öğrencilerle birlikte izledi.
İlkokul 5. sınıfta okuyan bir grup çocuğun, Atatürk'ü daha iyi anlamaları için verilen ödevle başlanan filmde Bucalı öğrenciler, Mustafa Kemal'in çocukluğunu, okul hayatını, askerlik kariyerini izledi. Filmde konu olan çocuklar gibi 5. sınıfta okuyan minik öğrenciler, Dersimiz Atatürk ile senaryodaki öğrenci arkadaşları gibi Cumhuriyetin kuruluşuyla yoktan var edilen ülkemizin emeklerini ve Ata'nın hayran olunası insani özelliklerini bazen canlandırmalar bazen de tarihten gelen fotoğraf ve videolarla tanıdı.
Yönetmenliğini Hamdi Alkanın yaptığı filmde Çetin Tekindor, Halit Ergenç, Batuhan Karacakaya, Doğa Rutkay, Sinem Öztürk, Bülent Emin Yarar, Canan Hoşgör, Tolga Savacı, Nilgün Kasapbaşoğlu, Mehmet Auf, Deniz Konuk, Şahin Sekman gibi oyuncular rol alıyor. Filmin senaryosu ise Turgut Özakmana ait.
Filmin konusu
İlkokul 5. sınıfta okuyan bir grup çocuğun, Atatürk'ü daha iyi anlamaları için verilen ödevle başlar. Bu ödev onlar için Atamızın yaşamına ve Ülkemizin Kurtuluş öyküsüne yapılacak uzun ve öğretici bir yolculuk olacaktır. Bu yolculukta onlara önderlik edecek olan çocuklardan birinin ödüllü tarihçi "Dede"sidir. Ama bu "Dede" diğer tarihçilere hiç benzememektedir. O, tarihi sıkıcı bir geçmiş olarak anlatmaktan çok uzaktır sanki fantastik bir dünyanın tarihçisidir. Çocuklara Mustafa Kemal'in çocukluğunu, okul hayatını, askerlik kariyerini anlatır. Onları Kurtuluş Savaşı'nın en önemli cephelerine götürür, dünyada eşi görülmemiş bir direniş gösteren Türk halkının eşsiz kahramanlarıyla tanıştırır










