Buca’da Onur Akın ile 1 Mayıs coşkusu

  • 0
  • 2.582
Yazı Boyutu:

Buca Belediyesi’nin Halk Konseri’nde Eski Buca Stadı doldu taştı. Tribün yetmeyince sahayı dolduran binlerce izleyici Onur Akın’ın şarkılarına büyük bir koro gibi eşlik etti.  Sanatçı Onur Akın ilk kez 1 Mayıs’ta İstanbul’dan uzakta geçirdiğini belirtirken, “Buca’daki bu coşku 1 Mayıs’a yakıştı” dedi. Akın, kapanışta 1 Mayıs marşını binlerce izleyici ile birlikte seslendirdi.
Buca Belediyesi 1 Mayıs’ta büyük bir halk buluşmasına ev sahipliği yaptı. Eski Buca Stadı’ndaki konser yerel sanatçılar Onur ve Özge’nin seslendirdiği şarkılarla açıldı. Daha sonra Buca Belediyesi’nin bir yıllık çalışmaları sinevizyon gösterimi ile halka aktarıldı.
Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı yaptığı konuşmada, bir yıllık sürede halkın isteklerine kulak verdiklerini belirtti, şunları söyledi: “Önümüzdeki 4 yılda da yine sizlerin istekleri bizim rehberimiz olacaktır. Bu günün adı çok büyük. 1977’den beri 1 Mayıs Taksim Meydanı’nda kutlanmıyordu. Kazancı Yokuşu’nda ölenlerin hesabını kim verecek hala belli değil. Açıkçası bunun için umudumuz da yok. Taksim’de yıllardır kutlanmayan 1 Mayıs Buca’da da maalesef kutlanmıyordu. Bizleri seçtiniz sizlerin sayesinde Buca’da 1 Mayıs’ı kutluyoruz. Buraya sığamadık, sahalara sığamadık. Bu da bizim için ayrı bir mutluluk. ”

Buca korosu eşlik etti
Daha sonra sahne alan Onur Akın, birçok parçasını katılımcılardan tam destek alarak söyledi. “Seviyorum Seni”, Asi ve Mavi”, “Gaybana Geceler” gibi parçalarını binlerce izleyici ile seslendiren Onur Akın, “Bekle Beni İstanbul” parçasını 22 yıl önce yazdığını anımsattı, “Bugün bu parçam Taksim’de yüz binler eşliğinde seslendirildi. Çok mutluyum” dedi. Onur Akın, 2 saati aşan konserinin sonunda 1 Mayıs marşını söyledi ve “Kalbi emekten yana işçi sınıfından yana olan Buca’nın İzmir’in güzel insanları. Bizleri sizlerle bu özel günde buluşturan Başkanınız Ercan Tatı’ya teşekkür ediyorum. İzmir bu ilde oturmayan insanlar için çok önemli bir kent. Bu kent dışındaki yerlere ışık saçıyor” diye konuştu.  Onur Akın, daha sonra “Hala koynumda resmin” adlı parçasını 1 Mayıs’ta katledilenler için söyledi. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Bulgaristan İçin Sandık Başına

Kutlamaların adresi Kültürpark

Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır

Kötülüğü bu ülkede kimse kabullenmesin

Adım adım ilerliyoruz

Atatürk'ün Seferihisar'a Gelişinin 92. yılı törenle kutlandı

2022-09-24-1664012764330-banner.jpg