Buca Seyfi Demirsoy'da "Ebelik Tarihi Fotoğraf Sergisi" Açıldı...

Buca Seyfi Demirsoy EAH'de 5 Mayıs Dünya Ebeler günü kapsamında "Çekmecemdeki Tarih” temalı "Ebelik Tarihi Fotoğraf Sergisi" açıldı. Küratörlüğünü Doç.Dr. Ummuhan Yücel'in üstlendiği sergi açılışına Buca Seyfi Demirsoy EAH Başhekimi Prof.Dr. M.Yekta Öncel, hastane yönetim ekibi, çok sayıda sağlık çalışanı ve hasta yakınları katıldı.

  • 0
  • 1.152
Buca Seyfi Demirsoy'da
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Buca Seyfi Demirsoy EAH'de 5 Mayıs Dünya Ebeler günü kapsamında "Ebelik Tarihi Fotoğraf Sergisi" açıldı. Küratörlüğünü Doç.Dr. Ummuhan Yücel'in üstlendiği sergi açılışına Buca Seyfi Demirsoy EAH Başhekimi Prof.Dr. M.Yekta Öncel, hastane yönetim ekibi, çok sayıda sağlık çalışanı ve hasta yakınları katıldı.

Sergi açılışında konuşan Prof.Dr. M.Yekta Öncel, ebeliğin Türkiye'de yüzlerce yıllık geçmişe sahip bir meslek olduğunu vurgulayarak "Ebelik Tarihi Fotoğraf Sergisi"nin ebeliğin köklü geçmişini yansıttığını belirtti.

Doç.Dr. Ummahan Yücel ise ebeliğin zamandan ve mekandan bağımsız bir meslek olduğunu, son zamanlarda ebelik tarihiyle yakından ilgili olduğunu, bu serginin de bu ilginin bir ürünü olduğunu ifade etti.

"Çekmecemdeki Tarih” teması ile açılan sergide, Doç. Dr. Ummahan Yücel’in ebelik okullarından farklı yıllarda mezun olmuş emekli ebelerden toplamış olduğu fotoğraflara yer verildi. Fotoğraflar canvas, poster ve dijital olarak sergilendi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Geçmeyen alerjiye endoskopik çözüm

Mamografi Eşliğinde Biyopsi

Duygusal travma, ‘Kırık Kalp Sendromu’na neden olabilir!

63 yaşında yeni nefesine kavuştu!

Parkinson’ hastalarının tedavisi tek bir merkezde!

Her ikrama ‘evet’ demeyin

Arşiv