Buca turizm sınavını başarıyla geçti

  • 0
  • 1.151
Yazı Boyutu:

İzmir Kalkınma Ajansı'nın destek verdiği Buca İlçesi'nin Ekoturizm ve Kültür Turizmi Sektör Analizi Projesi çerçevesinde “Kültür Turizmi Çalıştayı” son buldu.
 
Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı’nın da yakından takip ettiği ve destek verdiği Buca İlçesi'nin Ekoturizm ve Kültür Turizmi Sektör Analizi Projesi,  Buca Gölet Tesisleri’nde düzenlenen yemekle sonlandırıldı. .
Kültür Turizmi Çalıştayı kapanış yemeğine Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı eşi Oya Tatı ile katılırken, Buca Belediyesi Meclis Üyeleri, Buca Kent Konseyi, Buca Kültür Müdürlüğü ile Projeye katılan öğretim üyeleri, akademisyenler ve sektörden uzmanlar katıldı.
 
3 aylık çalışmayı anlattı
Yaklaşık üç ay süren Buca Kültür Turizmi Çalıştayı’nın Proje Koordinatörü ve Buca Belediyesi Meclis Üyesi Zekiye Seda Sönmez, geceye katılan misafirlere başarılı bir çalıştay gerçekleştirdiklerini ve bu 3 aylık zaman zarfında Buca için neler yapıldığını anlattı. Sönmez, “Kamu üzerine ve özel sektöre Buca’nın varlığını ve değerlerini aktardık. Bölgenin gelişmeye yönelik birçok dalı olduğunun altını çizdik. Buca’ya yatırım yapmak isteyenlere ışık tuttuk. Turizm sektör payını arttırarak, Buca’nın doğal ve tarihi alanlarının değerlenmesini sağladık. İlçenin Turizm envanterlerini hazırladık. Faaliyetlerimizi tanıtım toplantıları ile kamuya sunduk. Medyada yer almasına çalıştık ve amacımıza başarı ile ulaştık” dedi.
 
Teşekkür etti
Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, Kültür Turizmi Çalıştayı’na emek harcayan Buca’nın gelişmesine katkı koyan ve projede yer alanlara teşekkür sertifikası ile ilçeyi simgeleyen plaket verdi. Başkan Tatı, sertifika töreni öncesi de yemeğe katılanlara seslenerek, Buca’yı tanıtmak için yola çıktıklarını ve finalini yapmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Tatı, şunları söyledi:
“Buca turizmin neresinde ve biz turizminden Buca olarak ne payda alabiliriz. Bir, iki seferlik değil kalıcı bir turizm potansiyeli başlatmalıyız. Bucamızın köşklerinden, doğal alanlarına, organik tarımından, köylerine kadar her alanında ki zenginlikleri ortaya çıkartmaya çalışıyoruz. Dünya’nın neresine giderseniz gidin her ülkenin, kentin kendine ait meşhur yemekleri vardır. Ama İzmir’e geldiğinizde bizim en başta tarhanamızı bilen turist var mıdır? İzmir ve Ege’de Buca’ya has olan oğlak kebabını bilen var mıdır? İşte biz bu değerlerimizi ortaya çıkartmak için çalışıyoruz.”    

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Turizm sezonuna erken giriş yaptı

Dekandan “Turizm Haftası” mesajı

Ramazan Bayramı’na özel Midilli seferi

Midilli seferleri için kapı vizesi şartları belli oldu

Vali Elban'dan Skal'ın dünya kongresine destek

İzmir, turizmde yine bir ilke imza atıyor

Arşiv