Buca Belediyesi 9 Eylülü unutulmaz bir konser ile kutladı. Türk halk müziğinin güçlü sesi Zülfü Livaneli, hem İzmirin kurtuluşunun kutlandığı hem de Ramazan Bayramının ilk günü olan 9 Eylülde Buca halkına muhteşem bir gece yaşattı. Buca Belediye Başkanı Ercan Tatının daveti üzerine Buca halkının karışsına çıkan Livaneli, birbirinden güzel şarkılarını Bucalılar için söyledi. Şirinyer Pazar yerinde düzenlenen ücretsiz halk konserine binlerce Bucalı akın etti. İki saat süreyle sahnede kalan Zülfü Livaneli 'Karlı Kayın Ormanı, Leylim Ley, Yiğidim Aslanım Burada Yatıyor, Güneş Topla Benim İçin, Özgürlük' gibi eserlerini Bucalılar için seslendirdi. Gecede söylenen şarkılara hep bir ağızdan eşlik eden Buca halkı da ünlü sanatçı Livaneliden tam not aldı.
Başkan Ercan Tatıya teşekkür etti
Yıllardır İzmire geldiğini ancak Bucada hiç konser veremediğini dile getiren Zülfü Livaneli, yıllar sonra Cumhuriyet Halk Partili Ercan Tatının Belediye Başkanı olmasından sonra bu eksikliğin de ortadan kalktığını söyledi. Geçtiğimiz aylarda vizyona giren ve büyük beğeni kazanan Veda filminin bazı sahnelerini Bucada çektiklerini ifade eden Livaneli, Bucayı ve Bucalıları bu sırada tanıma şansı bulduğunu dile getirdi. Bucalıların kalbi temiz ve mert insanlar olduğunu belirten Livaneli, Buca Belediye Başkanı Ercan Tatıya da kendisini Bucalılarla buluşturduğu için teşekkür etti. Livaneli, bundan sonra fırsat buldukça Bucaya gelmekten onur duyacağını da sözlerine ekledi.
Atatürkün Nutku dağıtıldı
Konser sonrasında Zülfü Livaneliye sahnede çiçek ve Buca Spor atkısı hediye ederek kutlayan Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı ise, Türk Halk Müziğinin güçlü sesini Bucada ağırlamanın gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Buca Belediyesi olarak, Buca halkının 9 Eylül İzmirin kurtuluşu ve Ramazan Bayramını Zülfü Livaneli ile kutladıklarını belirten Tatı, ünlü sanatçıyı Bucada daha sık görmek istediklerini ifade etti. Öte yandan konser öncesi alana gelen binlerce vatandaşa Buca Belediyesi, içerisinde Atatürkün Nutkunun yer aldığı cdlerden ve üzerinde Buca Belediyesinin ambleminin olduğu fularlardan hediye etti. Vatandaşlar özellikle Atatatürkün Nutkunun yer aldığı CDlere büyük ilgi gösterdi.








