Büyük Düşün Gerçekleşsin Projesı ile istihdam fırsatı

İzmir Valiliği himayesinde İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü yürütücülüğünde, Bayraklı, Karabağlar ve Konak kaymakamlıkları ortaklığında hayata geçirilen “Büyük Düşün, Gerçekleşsin Projesi” ile 18-40 yaş arası 300 kişiye istihdam fırsatı sunulacak.

  • 0
  • 423
Büyük Düşün Gerçekleşsin Projesı ile istihdam fırsatı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Valiliği himayesinde İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü yürütücülüğünde, Bayraklı, Karabağlar ve Konak kaymakamlıkları ortaklığında hayata geçirilen “Büyük Düşün, Gerçekleşsin Projesi” ile 18-40 yaş arası 300 kişiye istihdam fırsatı sunulacak.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından, İzmir Kalkınma Ajansı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) aracılığıyla sağlanacak hibe desteğiyle gerçekleştirilecek proje 18 ay sürecek ve söz konusu üç ilçede meslekî eğitim kursları açılacak. Kurslara kentin tüm ilçelerinden başvuru alınacak.

Vali Köşger: “Projede Sektörlerin İhtiyaçları Göz Önüne Alındı”
2 milyon 408 bin 589 TL bütçeli projenin hazırlık aşamasında kapsamlı bir sektör araştırması yapıldığını belirten İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, araştırmalar sonucunda projenin; kaynakçılık, metal levha işleme ve CNC tezgâh operatörlüğü alanlarında uygulanmasının kararlaştırıldığını söyledi.

Bayraklı, Karabağlar ve Konak’ta açılacak kurslarda, il genelinden 18-40 yaş arası 300 kişiye meslekî yeterlik kazandırmayı amaçladıklarını kaydeden Vali Köşger, “Genç işsizlerimizin yanı sıra, mesleğinden memnun olmayan ve yeni bir meslek öğrenmek isteyen kişilere de istihdam olanağı sağlayacağız. Böylece yoksulluk, göç ve kentleşmeden kaynaklanan sosyal sorunları gidermeye gayret gösterecek, değişen sosyal yapının ortaya çıkardığı ihtiyaçlara da karşılık vermeye çalışacağız. Öte yandan toplumun dezavantajlı kesimlerinin ekonomik ve sosyal hayata daha aktif katılmalarını da sağlamayı hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.

Kurslar 3 İlçedeki 4 Ayrı Okulda Ocakta Başlıyor
Proje kapsamında, Bayraklı Nuri Atik Meslekî Teknik Anadolu Lisesinde (MTAL) kaynakçılık, Karabağlar Atatürk MTAL’de kaynakçılık, Konak Mersinli MTAL’de CNC Abkant Pres ile metal levha işleme, Mithatpaşa MTAL’de CNC operatörlüğü ve kaynakçılık alanlarında ocak ayı itibarıyla meslek edindirme kursları açılacak. Kursu başarıyla tamamlayan kursiyerlere, Meslekî Yeterlilik Kurumu 3. seviye kalfalık belgesi verilecek.
Sektör temsilcileri ile proje hazırlık aşamasında yapılan görüşmelere istinaden, projeden yararlanan kursiyerlere; işbaşı eğitimi, staj desteği ve kurs bitiminde de istihdam olanağı sunulacak.

Kurs başvuruları; Bayraklı, Konak ve Karabağlar kaymakamlıkları, Bayraklı, Konak ve Karabağlar halk eğitim merkezleri, proje eğitimlerinin yapılacağı Bayraklı Nuri Atik MTAL, Karabağlar Atatürk MTAL, Konak Mersinli MTAL ve Mithatpaşa MTAL’ye yapılabilecek.

Online başvuru yapmak isteyenler ise; https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSekrAQ_Gh6ZceHrtGB9qn42IuLkdDCGD2zH2ZwL1VXJz0RhPQ/viewform linki üzerinden form doldurabilecek.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Gelecek uzmanlaşmada

Kent İçinde Kütüphane, Kütüphane İçinde Kent Kültürü

İletişim ve Beden Farkındalığı Serüveni

Fransa’da kariyer fırsatı

Ünlü isimler Egeli öğrencilerle buluştu

Çocuk Gelişimi ve Meslek Edindirme kursu yeniden

Arşiv