Büyükelçi’den strateji dersi

  • 0
  • 766
Yazı Boyutu:

Ege Üniveristesi Stratejik Araştırmalar Merkezi (ESAM) tarafından düzenlenen “ Türk Dış Politikasının Stratejik Boyutları” adlı konferans Ege Üniveristesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) konferans salonunda gerçekleşti. Konferansa Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilcisi Büyükelçi Serpil Alpman, İİBF’nin öğretim görevlileri ve öğrencileri katıldı.
 
Yoğun katılımın olduğu konferansta Türk Dış Politikasının stratejik boyutları tartışıldı.Konuşmasına  strateji ve politika kavramlarının açıklayarak başlayan Alpman; “ Uluslararası ilişkilerde politika yapmak hem bilim hem sanat gerektiriyor. Yani bilim derken tabii ki verilere dayanacaksınız gerçekçi olacaksınız ama bir de bunun sanat kısmıda  var. Müzakere gücünüzü geliştireceksiniz. Bazen rol yapacaksınız  bazen biraz kamufle ederek konuşacaksınız. Bunu  uluslarası ilişkilerde ve  iç politikada da kullanabiliriz. Ama bu politikacının  esasasen kendi yapısıdır” dedi.
Türkiye’nin uluslararası platformdaki konumundan ve diğer ülkelerle ilişkilerinden bahseden Alpman; “ Güvenlik bir bütündür, yasadışı göç, terörizm ve ayrımcılık ile olan mücadeleyi buna dahil ediyoruz. Güvenliğin sağlanabilmesi için bu konuların iyileştirilmesi gerekiyor” diyerek konuşmasını sonlandırdı.(İZMİR (Ege Ajans/ Büşra İnalcık/ Seçil Serdar / Gamze Çalt)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Egeli genç gazeteciler kariyer etkinliğinde

Eğitim’de Alternatif Yolculuğa Devam

Buca'dan üreticiye fidan desteği

Vefatının 23. Yıldönümünde anlamlı tören

Vali Elban’dan İzmir Ekonomi’ye ziyaret

Son 30 gün önerileri

Arşiv