Büyükpark’taki çocuk oyun alanı göz kamaştırdı

Bornova Belediyesi’nce ilçenin en eski parklarından olan Büyük Park’ta başlatılan yenileme çalışmalarının ilk etabı tamamlandı. İzmir’in kurtuluş günü olan 9 Eylül’de açılışı yapılan Büyük Park çocuk oyun alnı daha kullanışlı ve çocuklar için daha sağlıklı hale getirildi.

  • 0
  • 963
Büyükpark’taki çocuk oyun alanı göz kamaştırdı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

 
Bornova Belediyesi’nce ilçenin en eski parklarından olan Büyük Park’ta başlatılan yenileme çalışmalarının ilk etabı tamamlandı. İzmir’in kurtuluş günü olan 9 Eylül’de açılışı yapılan Büyük Park çocuk oyun alnı daha kullanışlı ve çocuklar için daha sağlıklı hale getirildi. Kurban Bayramı tatili öncesi düzenlenen açılış töreninde vatandaşlarla ve belediye çalışanlarıyla da bayramlaşan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Bayram öncesi Parkın revizyonunu tamamlayarak  çocuklara bayram hediyesi olmasını istedik” dedi.
 
İlçe genelinde iki yılda 28 yeni park yapan ve 77 parkı da tamamen yenileyen Bornova Belediyesi önemli bir projeye daha imza attı. Vatandaşlardan gelen yoğun istek ve öneriler doğrultusunda Bornova’nın tarihi alanlarından biri olan Büyükpark’ta bulunan çocuk oyun alanı yenilenerek bayram öncesi açılışı yapıldı. İzmir’in Kurtuluş Günü olan 9 Eylül’de yapılan açılışa Bornova Kaymakamı Mustafa Gündoğan, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, CHP İlçe Başkanı  Nevzat Kavalar, Belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.
 
Vatandaşların çocuklarıyla birlikte geldiği tören renkli görüntülere de sahne oldu. Kendileri için hazırlanan parkta oyuncakların keyfini çıkaran minikler çalan müziklerle dans ederek palyaçolarla eğlendi.
 
9 Eylül’ün İzmir’in ve ülkenin kurtuluş günü olduğunu ifade eden Başkan Olgun Atila, “Bu anlamlı günde Atatürk Anı Evi’nden sonra Büyükpark içinde bulunan oyun alanımızı da açmak mutluluk verici. Çocukluğumuzun, gençliğimizin geçtiği, güzel anılarımzın olduğu ve ilçemizin akciğerleri olarak tam ortasında bulunan bu tarihi alanı yenileyerek çocuklarımıza hediye ediyoruz” dedi.
 
Büyükpark’ın çok özel bir yer olduğuna dikkat çeken Başkan Atila, “Çocuklarımızın çok şanslı olduğunu düşünüyorum. Çünkü bu alan başından sonuna kadar özel olarak tasarlandı. Tüm vatandaşlarımızdan ve özellikle çocuklarımızdan buraya iyi bakmalarını ve korumalarını istiyoruz” diye konuştu.
 
Bornova Kaymakamı Mustafa Gündoğan da, “Bornovamız bu güzel günü güzel etkinliklerle ve Bornova’ya yeni değerler katarak kutluyor. Bu tesislerin hayırlı olmasını diliyor ve herkesin Kurban Bayramını kutluyorum” diyerek düşüncelerini ifade etti.
 
Çocukların gelişimine katkı sağlayacak 
Çocuklara Bayram hediyesi olan Büyük Park’taki çocuk oyun alanı 0-5 yaş ve 5-12 yaş gruplarına hitap edecek. İçerisinde özellikle engelli çocukların rahat erişimini sağlayabileceği oyuncaklar da yer alıyor. Ayrıca parkta çocukların bir arada oynayabileceği fiziksel ve zihinsel gelişimlerini arttıracak aktiviteler ile birbirinden farklı zemin oyunları da bulunuyor. Minik misafirlerinin zarar görmelerini önlemek için ise alanın yerleri renkli dökme kauçuk ile kaplandı.
 
Başkan Atila çalışanlarla da bayramlaştı
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Büyük Park içinde düzenlenen açılış törenine katılan vatandaşlarla ve belediye çalışanlarıyla da tek tek bayramlaştı. Herkesin Kurban Bayramını kutlayan Başkan Atila, Bornova için her zaman daha çok çalışacaklarını da söyledi. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İkinci dönemin ilk adımı: Esnaf Masası

Urla’da yeni dönemin ilk meclis toplantısı

Ekmek” teşekkürü

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Arşiv