Büyükşehir’den spora destek

  • 0
  • 929
Yazı Boyutu:

İhtiyaçlı okullara uzun yıllardır spor malzemesi yardımıyapan İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeni bağlanan ilçelere de el attı. İlkolarak Kiraz, Kınık ve Beydağ ilçelerindeki toplam 38 okula malzeme desteğiveren Büyükşehir, diğer ilçelerdeki okullara da önümüzdeki günlerde dağıtımyapacak.

 

Açtığı spor okullarıyla binlerce çocuk ve gence spor yapmaolanağı sağlayan, kentteki amatör ve profesyonel kulüpleri destekleyen İzmirBüyükşehir Belediyesi, ilk ve orta dereceli okullara ise spor malzemesidağıtıyor. Geçtiğimiz yıllarda ihtiyaçlı okulları spor malzemeleriyle donatanBüyükşehir Belediyesi, çocukların ve gençlerin spor olanaklarına katkı koymakamacıyla sınırlarına yeni bağlanan ilçelere de el attı. Büyükşehir, spormalzemesi dağıtımına Kiraz, Kınık ve Beydağ ilçelerindeki okullardan başladı.
 

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, okullardagerçekleştirilen spor destekleriyle çocukların yeni spor branşlarıylatanışmalarını, fiziksel ve sosyal açıdan gelişmelerine katkı sağlamayıhedeflediklerini belirtti. Yapılan yardımların çocuklara fırsat eşitliği desağladığını kaydeden yetkililer, “Okullara branş topları, voleybol filesi,satranç panosu, ağırlıksız piramit satranç, sağlık topu, şort, tişört, eşofman,şapka, badminton takımı, masa tenisi masası, masa tenisi raketi-topu, cimnastikminderi, trafik hunisi, işaret çanağı, slalom takımı, antrenman yeleği, toptaşıma filesi, basketbol filesi, futbol, basketbol ve voleybol forma şorttakımından oluşan spor malzemelerinin teslim ettik. Çocukların mutlulukları görülmeyedeğerdi. Ayrıca, her yıl yeni bir spor branşının tanıtılmasına katkısağladığımız projeyle badmintonu okullarda oldukça yaygınlaştırdık. Önümüzdekiyıldan itibaren çocuklarımızı bocce branşıyla tanıştırmayı hedefliyoruz” dedi.

 

Toplam 38 okula malzeme desteği
İzmir Büyükşehir Belediyesi, çocuklara fırsat eşitliğisağlayan proje kapsamında üç ilçedeki toplam 38 okula destek verdi. Büyükşehir,Kiraz’da Atatürk İlkokulu, Hüseyin Sarı İlkokulu, Suludere İlkokulu, Karaburçİlkokulu, Cevizli İlkokulu, Kiraz Çok Programlı Lisesi, Haliller İlkokulu,Yeniköy İlkokulu, Mersinlidere İlkokulu, Örencik Zeybekler İlkokulu, Umurluİlkokulu ve İstiklal İlkokulu olmak üzere 12 okula spor malzemesi yardımıyaptı. Kınık’ta Kınık Teknik Meslek Lisesi, Elmadere İlkokulu, Büyükobaİlkokulu, Arpadere İlkokulu, Çanköy İlkokulu, Köseler İlkokulu, Kınık TeknikMeslek Lisesi, Elmadere İlkokulu, Büyükoba İlkokulu, Arpadere İlkokulu, Çanköyİlkokulu, Köseler İlkokulu, Taştepe İlkokulu, Kocaömer İlkokulu, Cumalıİlkokulu, Aziziye İlkokulu, Çaltı İlkokulu, Arpaseki İlkokulu olmak üzere 18okula spor malzemesi dağıtan Büyükşehir Belediyesi, Beydağ’da da 8 okulamalzeme verildi. Okullar şöyle: Erikli İlkokulu, Beydağ Yatılı Bölge Okulu,Atatürk İmam Hatip Lisesi, Atatürk İlkokulu, 80.Yıl Aktepe İlkokul veOrtaokulu, 80. Yıl Aşağı Aktepe İlkokulu, Karaoba İlkokulu ve Kurudere Ovaİlkokulu.

 


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Medical Point Run, çocuklar için koştu!

Maraton İzmir’de ödüller dağıtıldı

En hızlı, en zevkli, en anlamlı maraton

Uluslararası standartlara sahip spor tesisi için gün sayıyor

İzmir’in özel çocukları kente başarıyla döndü

DAÇKA ligde fırtına

Arşiv