Büyükşehir “zirve” yaptı

Erciyes Dağı zirvesinde İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bayrağı dalgalandı. Dağcılık sporu ile ilgilenen İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Ertuğrul Tugay, İzmir, Muğla, Edirne, Uşak, Kayseri ve Trabzon'dan oluşturduğu 7 kişilik tırmanış ekibiyle 3916 metre yüksekliğindeki Erciyes'in zirvesine ulaştı

  • 0
  • 613
Büyükşehir “zirve” yaptı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Erciyes Dağı zirvesinde İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bayrağı dalgalandı. Dağcılık sporu ile ilgilenen İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Ertuğrul Tugay, İzmir, Muğla, Edirne, Uşak, Kayseri ve Trabzon'dan oluşturduğu 7 kişilik tırmanış ekibiyle 3916 metre yüksekliğindeki Erciyes'in zirvesine ulaştı. Böylelikle, Türkiye'nin 5'inci yüksek dağı olan ve "Anadolu bozkırının zirvesi" olarak adlandırılan Erciyes Dağı zirvesinde ilk kez İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bayrağı dalgalanmış oldu.

2001 - 2012 yılları arasında Türkiye Dağcılık Federasyonu Yönetim Kurulu üyeliği de yapan Ertuğrul Tugay, Türkiye 'de Ağrı Dağı dahil dağcıların rotasında olan tüm dağlara tırmandı. Tugay ayrıca İran, Gürcistan ve Rusya'da 5000 metre üzerinde; Tacikistan, Kırgızistan ve Çin'de ise 7000 metre üzerinde yüksek irtifa tırmanışları gerçekleştirdi. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Medical Point Run, çocuklar için koştu!

Maraton İzmir’de ödüller dağıtıldı

En hızlı, en zevkli, en anlamlı maraton

Uluslararası standartlara sahip spor tesisi için gün sayıyor

İzmir’in özel çocukları kente başarıyla döndü

DAÇKA ligde fırtına

Arşiv