Büyükşehirde bayram hazırlıkları tamam

  • 0
  • 1.517
Büyükşehirde bayram hazırlıkları tamam
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bayram süresincetoplu ulaşım araçlarında yüzde 50 indirim kararı alan İzmir BüyükşehirBelediyesi, mezarlıklara ulaşımı da yine ücretsiz yaptı. Metropoldeki 1927mezarlığı bakımdan geçiren Büyükşehir, ayrıca kentin en büyük 5 kabristanınıniçinde ring seferleri de gerçekleştirecek.

 

Ramazan Bayramı’nda İzmirlilere “daha küçük maliyetlerleulaşım” olanağı sağlayabilmek amacıyla toplu ulaşım araçlarında yüzde 50indirim kararı alan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bayram süresince kabristanlara“ücretsiz” otobüs seferleri düzenleyecek. Yüzde 50 indirim, BüyükşehirBelediyesi’ne ait toplu taşıma araçlarında, bayram süresince tüm Kentkartlıbinişlerde (Havaalanı, Baykuş ve Yerleşke Öğrenci Tarifesi hariç) geçerliolacak. Ayrıca İzmir dışına gidip geleceklerin ulaşımlarını daha rahatyapabilmeleri için Otogar bağlantılı hatlara yeterli sayıda otobüs ilavesiyapılacak.

 

 

ESHOT’un Ramazan Bayramı boyunca 08.00-16.00 saatleriarasında kabristanlara ücretsiz gerçekleştireceği ek seferler ise şöyle:

-        Konak -Karabağlar Kabristanı (Hareket: Bahribaba otobüs peronları)

-        Konak -Yeşilyurt Kabristanı (Hareket: Bahribaba otobüs peronları)

-        Karşıyaka İskele- Soğukkuyu Kabristanı - Doğançay Kabristanı (Hareket: Karşıyaka İskeleönündeki otobüs peronları)                  

Karşıyaka İskele - Örnekköy Kabristanı (Hareket: Karşıyakaİskele önündeki otobüs peronları)

-        Konak -Hacılarkırı Kabristanı (Hareket: Konak AKM otobüs peronları)

-        Bornova –Işıkkent-Pınarbaşı-Hacılarkırı Kabristanları (Hareket: Bornova Meydan)

-        Bornova – EskiKabristan (Hareket: Bornova Meydan)

-        Bornova – YeniKabristan (Hareket: Bornova Meydan)

-        Şirinyer  – Buca Eski Kabristan- Buca YeniKabristan-Gökdere Kabristanı (Hareket: Şirinyer Aktarma Merkezi)

-        BalçovaKabristanı (Hareket: Fahrettin Altay Aktarma Merkezi)

-        Aşağı NarlıdereKabristanı (Hareket: Fahrettin Altay Aktarma Merkezi)

 

1927 mezarlıkbakımdan geçirildi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, metropol genelindeki 1927mezarlıkta bakım ve temizlik çalışmalarını tamamlayarak ziyarete hazır halegetirdi. Yoğun ziyaretin olacağı mezarlıklarda su sıkıntısı yaşanmamasıamacıyla Tarım Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, İZSU Genel Müdürlüğü veİZBETON Genel Müdürlüğü’nden temin edilen su tankerleri, ziyaretin yoğun olduğumezarlıklarda hazır bulundurulacak.

 

Ring seferleriyapılacak

Yeni Buca, Doğançay, Örnekköy, Eski ve Yeni Bornova mezarlıklarınıniçerisinde hizmet vermek amacıyla servis uygulaması hayata geçirilecek.Bayramda yoğunluk nedeniyle olası kazalara sebebiyet verilmemesi için, mezarlıkiçleri araç girişine kapalı olacak. Özellikle yaşlı ve engellilerin kabirziyaretlerini kolaylıkla yapmaları için uygulamaya alınan servis hizmeti bayramsüresince devam edecek. Vatandaşların bayram süresince mezarlık ziyaretlerinirahat ve huzur içinde gerçekleştirmeleri, defin işlemlerinin de aksamadanyürütülmesi amacıyla 24 saat hizmet verecek şekilde personel görevlendirmesiyapıldı.

 

Deniz ulaşımı

İZDENİZ’e bağlı yolcu ve arabalı vapur seferlerinde 28, 29ve 30 Temmuz 2014 günlerinde arabalı vapur seferleri saat 08.45, yolcu gemileriise 08.30'dan itibaren başlayacak. Bayram süresince Bostanlı-Karşıyaka-Alsancak-güzergahındaek sefer uygulanacak. Ek seferler Bostanlı'dan 12.35'te başlayacak ve birersaat arayla 19.35’e kadar devam edecek. Karşıyaka'dan ek sefer 12.45’tebaşlayarak birer saat arayla 19.45’e kadar, Alsancak’tan ek sefer ise 13.00’debaşlayarak yine birer saat arayla 20.00’ye kadar devam edecek. İZDENİZ,İzmirliler tarafından büyük ilgi gören Yassıcaada seferlerine ise bayramınüçüncü gününden itibaren tekrar başlayacak.

 

Metro seferleri

İzmir Metrosu, Arife ve 3 günlük bayram süresince,06.00-00.20 saatleri arasında sefer yapacak. Seferler, 06.00-07.00 ve20.00-00.20 saatleri arasında 10 dakikada bir, 07.00-20.00 saatleri arasındaise 6 dakikada bir olacak.

 

Ekipler 24 saatçalışacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi Merkez 1 ekipleri, bu bayramdada 24 saat İzmirlilere hizmet verecek. İzmirliler, şikayet ve talepleriniMerkez 1’in 293 11 00 ve 293 13 14 numaralı telefonlarına iletebilecek. İZSU,kanal ve içme suyunda yaşanabilecek olası sorunlara önlem olarak arife günündenbayram sonuna kadar 24 saat ekip görevlendirecek ve ALO 185 hattını arayaraksorununu bildiren vatandaşlara yardımcı olacak.


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Alaçatı Ot Festivali coşkuyla başladı

“Maratonİzmir” için geri sayım başladı

ilk resmi ziyaret mezun olduğu üniversiteye

Baharı Başkan Mutlu’yla karşıladı

Kültürel mirasımızı korumak en önemli amacımız

162 bin araç, 1 milyon civarında kişi

Arşiv