Buz pistine uluslararası rötar

  • 0
  • 750
Buz pistine uluslararası rötar
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Bornova’daki Buz SporlarıSalonu’nda gerçekleştirdiği tadilat çalışmaları tamamlandı. Tesis bünyesindekispor salonları 1 Eylül’den itibaren hizmete girdi. Buz pistinin açılışı iseDünya Buz Hokeyi Federasyonu’nun son dakika talimatı nedeniyle ertelendi.Federasyonun oyun alanı çizgilerine yönelik değişiklik kararı doğrultusundapistin zemini yeniden boyanıyor. Pist önümüzdeki günlerden itibaren sporcularahizmet vermeye başlayacak.

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2010 yılında kentekazandırdığı, ulusal ve uluslararası birçok turnuvaya ev sahipliği yapan BuzSporları Salonu’nda 2015 yılında da heyecan tam gaz devam edecek. Dünya BuzHokeyi Federasyonu (IIHF) ve Dünya Short Track Federasyonu (ISU), Dünya SüratPateni ve Dünya Buz Hokeyi şampiyonalarının İzmir’de yapılmasına karar verdi.Yoğun geçecek kış sezonu öncesi bakıma alınan salondaki çalışmalar planlandığışekilde tamamlandı. Ancak Dünya Buz Hokeyi Federasyonu (IIHF), 25 Ağustos 2014tarihinde gönderdiği yazıyla, Kore’de yapılan kongredeki karar doğrultusundauluslararası buz hokeyi müsabaka sahası standartları ve oyun alanı çizgileriölçülerinin değiştirildiğini duyurdu, dünya şampiyonasına ev sahipliği yapacakİzmir Buz Sporları Salonu’nun da yeni ölçülere göre düzenlenmesini istedi. Buzpistinin IIHF’den gelen yeni ölçülere göre çizilmesi için çalışmalara hemenbaşlandı, önümüzdeki günlerde salondaki diğer tesisler gibi pist de hizmetegirecek.

 

İki dev organizasyon

İzmir Buz Sporları Salonu’nda 300 sporcunun katılacağı DünyaSürat Pateni Şampiyonası, 2015 yılının Şubat ayında düzenlenecek. Nisan’da iseTürkiye, Güney Kore, Lüksemburg, Hong-Kong, Birleşik Arap Emirlikleri,Gürcistan ve Bosna-Hersek’in yer alacağı Dünya Buz Hokeyi Şampiyonası grupmaçları yapılacak. Sezon öncesi bakıma alınan salonda küp ekran, ses sistemi vesoyunma odaları ile kale direklerinin boya ve bakımı yapılırken, zarar görenboordlar ve kırık camlar yenilendi. Salon çatısı, kalorifer kazanları, doğalgazbrülörleri, klimalar ve havalandırma sistemleri, soğutma grubu gibi önemlidonanımların yıllık bakımları tamamlandı. Aynı süreçte 3 adet soğutma grubukompresörü ise yenilendi. Diğer yandan, halk gününde kullanılan patenlerinbakımı yapılırken, soyunma odası ve koridorların tabanlarındaki döşemelersıfırlanıp, yangın panik kapı alarm sistemi kuruldu.

 


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Kuzey Ege Spor Oyunları 20 Mayıs’ta Aliağa’da Başlıyor

İlk düdük çaldı

Hedef 3’te 3

Bizim Nyad Bengisu

İzmirli Furkan’dan Yüzmede Türkiye Derecesi

Yarımada Spor Oyunları’nda ödüller sahiplerini buldu

Arşiv