By Guru Mutfak sizi bekliyor

İnan Grup Yönetim Kurulu Başkanı, iş insanı Süleyman İnan, fikriyle, sistemiyle çok farklı bir restoranı, BY Guru Mutfak’ı lezzet tutkunlarının beğenisine sundu.

  • 0
  • 11.020
By Guru Mutfak sizi bekliyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İnan Grup Yönetim Kurulu Başkanı, iş insanı Süleyman İnan, fikriyle, sistemiyle çok farklı bir restoranı, BY Guru Mutfak’ı lezzet tutkunlarının beğenisine sundu. Kısa süre içinde aldıkları geri dönüş neticesinde attıkları adımın, seçtikleri bölgenin doğru olduğunu gördü. Bayraklı, Mansuroğlu Mahallesi doğru bir adresti, hitap etmek istediği kitlenin ulaşımı kolaydı. Karşıyaka, Bornova, Konak ve Buca’nın tam ortasındaydı…

Annesi başta tüm kadınları tanrıçaya benzeten, doğumdan, yetişmeye, doyurmaya birçok vasıflarıyla üstün varlıklar olarak gören, kadınlar olmasa erkeklerin açlıktan yok olacağına inanan iş insanı Süleyman İnan’ı böylesi bir oluşuma itmiş. Dile getirmekte zorlandığı bazı duygularını ise çalıştığı ressamla paylaşarak yaptırdığı çok özel tabloyu kasanın üstüne, duvara yerleştirmiş.
İnan, BY Guru Mutfak’la ilgili duygularını şöyle dile getirdi:  
“Tanrıça çok iddialı bir kelime. Biz de bu iddianın da itmesiyle yeni tanrıçalar yetiştirmek, bu tanrıçaların elinden çıkan yeni lezzetleri de İzmirlilerin beğenisine sunmak istedik ve bir de baktık ki BY Guru Mutfak doğmuş. Bu iddiaya yakışır şekilde yemekler yaptırmaya başladık. Hatta bunu biraz daha ileriye götürdük ve Halk Eğitim Merkezi’nde meslek edinen kadınları da desteklemeye başladık. Ürünlerimizin bazıları için bizim istediğimiz koşullarda, kalitede, Berna Şen ve Hediye Karaoğlan şeflerimizin denetiminde lezzet çeşitlemesi başlattık. Böylece özel lezzetleri sunarken de hayata tutunmaya, meslek öğrenmeye de çalışan kadınlara da destek olmaya başladık. Yani hayallerimizi başarmak üzereyiz.”
BY Guru Mutfak’la sadece bir yöresel lezzet değil, komplike bir mutfak hedeflediklerini belirten İnan, zeytinyağlılar, mezeler ve ana yemeklerden oluşan 40 civarında ürün çeşidinin her gün değiştiğini, yeni lezzetlerin eklendiğini söyledi.
“Tanrıçaların yaptığı özel ürünleri, özel lezzetleri insanlara butik bir mekânda sunmak istedik ve istedik ki lezzet tutkunları mutfağı görsün; hijyene, titizliğe tanık olsun, tattığı lezzete âşık olsun...” dedi.
 
BY Guru Mutfak’ı süsleyen tabloya bakanların her bakışta farklı sırlara ulaşacağına dikkat çeken genç iş insanı İnan, tabloyu şöyle tarif ediyor:
“Tanrıçaları yüklediğimiz bu mistik tabloda hüzünlü sırlar bekliyor bakacak olanları… İp ucu vermek gerekirse o sırlar aslında Türkiye gündeminde de olan sırlar. O sırrı biz gönlümüze işlemek istedik ama gönlümüze işlemekle beraber bir yerde kalıcı olsun, onu görmesi gerekenler görsün istedik. Tablomuza üç, beş veya onuncu bakışta farklı sırlar keşfedilebilecektir ama elbetteki sırlar kişinin bakış açısına, görebilmesine bağlı. Yaşayan, canlı bir tablo…
Altı kişinin görev aldığı BY Guru Mutfak’ta servis, sabah 09.00’da çorbayla başlıyor ve 22.30’a kadar sürüyor. Herhangi bir nedenle kendilerine ulaşmak isteyip de ulaşamayanlar da düşünülünce paket servis devreye girmiş ve “Siz bize gelemezseniz biz size geliriz” denilmiş…
“Mansuroğlu Mahallesi 286. Sokak No: 5 Bayraklı İzmir” adresinde hizmet vermeye başlayan BY Guru Mutfak, bir telefon kadar (0531 888 42 72) uzağınızda…
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Izmir’de Antakya esintisi

Ramazan sofralarının güzeli Swissôtel Büyük Efes’te...

Hatay lezzetleri Swiss'de

Denizkent Kafe’de glutensiz menü

Urla Mantısı (Kulaklı Mantı)

Fuarın da En Gözde’si

Arşiv