ÇAK Ekibi Arama Kurtarma Çalışmalarını Sürdürüyor

Çiğli Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (ÇAK), ülkemizi yasa boğan depremlerin yıkıcı etkisini derinden hisseden Osmaniye’de arama kurtarma çalışmalarına devam ediyor.

  • 0
  • 188
ÇAK Ekibi Arama Kurtarma Çalışmalarını Sürdürüyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Geçmiş yıllarda ülkemizde meydana gelen deprem, sel ve yangın gibi birçok doğal afette arama kurtarma çalışmalarında aktif olarak görev alan ÇAK ekibi, İzmir Valiliği İl AFAD Acil Durum Müdürlüğü tarafından yönlendirildiği Osmaniye merkezde AFAD ve İzmir İtfaiyesiyle koordineli bir şekilde arama kurtarma çalışmalarını sürdürüyor. Depremin yaşandığı ilk günden itibaren arama kurtarma çalışmalarına katılan ÇAK ekibi, Osmaniye’deki çalışmaların tamamlanmasının ardından ihtiyaç durumuna göre Adıyaman, Kahramanmaraş veya Hatay’a gönderilecek.

Başkan Gümrükçü: “AFAD ile koordineli çalışıyoruz”

ÇAK ekibinin çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Gümrükçü, “Depremin meydana geldiği ilk gün AFAD Acil Durum Müdürlüğü ile irtibat kurduk. Bu görüşme sonrasında ekibimizi Osmaniye’ye yolladık. Altı gündür orada arama kurtarma çalışmalarını sürdürüyorlar. Ekibimizle sürekli irtibat halindeyiz. Bölgenin ve kendilerinin ihtiyaçlarıyla yakından ilgileniyoruz. Çalışmalarını kazasız belasız tamamlayıp kente dönmeleri için dualarımız onlarla” diye konuştu.

“Yerel ekipler hayati öneme sahip”

ÇAK ekibinin geçmişten bugüne kendileri için gurur kaynağı olduğunu belirten Gümrükçü, “Ülkemizin deprem bölgesinde yer aldığı gerçeğini göz önünde bulundurursak olası doğal afet durumlarında hızlı müdahale için yerel arama kurtarma ekipleri hayatı öneme sahip. Çiğli Belediyesi olarak, birçok doğal afetle mücadelede bizleri gururlandıran ÇAK ekibimizi genişletmek için çalışıyoruz. Bu doğrultuda Mahalle Arama Kurtarma (MAK) ekiplerimizi de kurmaya başladık. Aynı acıları yaşamamak için sorumluluklarımız dahilinde hareket etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Vicdanım rahat, kafayı yastığa koyduğumda huzurla uyuyacağım

İGC halkın haber alma hakkının teminatı

Kardeşlik köprüsü, ‘Hatay Basın Merkezi' ile yaşayacak

İzmir’e bir onur daha…

Folkart'dan ilk Sürdürülebilirlik Raporu

İzmir’e 4 yeni fabrika, 4 yeni Cumhuriyet kalesi kazandırdık

Arşiv