Prof. Dr. Üstün Dökmen Yaşam Boyu Gelişim ve Eğitim Akademisi Bornova Küçük Şeyler Anaokulu minikleri kış mevsiminin kendisini en çok hissettirdiği bir dönemde kendilerine sunulan interaktif tiyatro gösterisi ile kültürel gereksinimlerini de karşılıyorlar. La Fonrtainein Ağustos Böceği ile Karınca öyküsünü kendilerine sahnede anlatan tiyatro sanatçılarına verdikleri tepki ile şaşırttılar. Minikler, çalışmanın, sevmenin ve paylaşmanın erdemlerini anlatan oyun sonrası minik bir disko şöleni yarattılar.
Kurulduğu günden bu yana hem ilklere imza atan, hem de öğrencilerini yaşama hazırlamada birçok adımı gerçekleştiren Bornova Küçük Şeyler Anaokulunun minikleri bu kez VEGA Organizasyonunun Volkan Özyurt ile Mert Baş adlı sanatçılarla anaokullarında gerçekleştirdiği interaktif tiyatro gösterisine eve sahipliği yaptılar. Minikler tembel ağustos böceği ile çalışkan karıncanın yaz ve kış aylarındaki durumunu anlatan oyuna zaman zaman tepkileri ile katıldılar. Ağustos böceğinin Şu sebze yemeğini yemeyeceğiz, Bu çorbayı içmeyeceğiz tarzı yaramazlık önerilerine karşı çıkan minikler, her dönemde et, balık ve tavuk etinin yanı sıra her türlü sebze yemeğini de yiyeceklerini söylediler. Minik öğrenciler her yemekten sonra ellerini yıkamama, dişlerini fırçalamama gibi önerilere ise sert tepki verdiler. Ağustos böceğinin kış aylarında aç kalmasına da duyarlılık gösteren minikler karıncadan kendisinde fazla olan yiyecekleri paylaşmasını istediler.
Küçük Şeyler Anaokulunda verilen eğitimle çocukların yaşama bakış açılarının genişlemesine ve suflorsüz hayat için adım atmalarının hedeflendiğini belirten Okul Müdürü Selamı Korkmaz, Çocuklarımızda yardım etme ve paylaşma duygusunu günlük programımız içinde uygulamalı olarak yaratmaya çalışıyoruz. Çocuklarımız da bunu her durumda gösteriyorlar. Bu açıdan çok mutluyuz dedi.
Çalış Sev Paylaş
- Düzenleyen: Mehmet Kurt- 0
- 1.468








