ÇALIŞTAY KONUSU:YENİLİKÇİ ÜNİVERSİTE KÜLTÜRÜ KEŞFETMEK

  • 0
  • 850
ÇALIŞTAY KONUSU:YENİLİKÇİ ÜNİVERSİTE KÜLTÜRÜ KEŞFETMEK
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından yürütülen bilimsel araştırma projesi kapsamında düzenlenen “Yenilikçi Üniversite Kültürünü Keşfetmek” başlıklı ulusal çalıştay, Çakabey Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün’ün ev sahipliği yaptığı çalıştaya TÜBİTAK’ın girişimci ve yenilikçi üniversite endeksinde ilk 10’da yer alan üniversitelerin Rektör, Rektör Yardımcıları, Teknoloji Transfer Ofisi Direktör ve Yöneticileri katıldı. Dokuz Eylül Üniversitesi’ne bağlı birimlere yönelik ilk AR-GE ve İnovasyon kültür envanteri çalışması olması açısından önem taşıyan çalıştayın, sonrasında geliştirilecek özgün ölçüm aracı sayesinde ülkemizin diğer üniversitelerinde de ölçme ve değerlendirme yapılmasına kolaylık sağlaması bekleniyor.

Açılış konuşmalarını Proje Koordinatörü Doç. Dr. Ethem Duygulu, DEÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mustafa Yaşar Tınar, TÜBİTAK Bilim, Teknoloji ve Yenilik Politikaları Daire Başkanı Yasemin Aslan ve Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün’ün gerçekleştirdiği çalıştayda, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Özgören kısa bir tanıtım konuşması yaptı. Rektör Prof. Dr. Mehmet Füzün ise konuşmasında, üçüncü nesil üniversite olmanın önemine dikkat çekerek, “Üniversitelerin görevi yalnızca eğitim ve araştırma yapmak değil, ürettiği bilgiyi ticarileştirmektir. Üniversitemiz için özellikle son yıllarda önemli adımlar atan Teknoparklarımız, Teknoloji Transfer Ofisimiz ve yöneticilerine özellikle teşekkür ederim. Bu noktada Sosyal Bilimler Enstitüsü’ne de yenilikçilik bakımından üniversitemizi ileriye taşıyacak çalışmalarda bulunduğu için teşekkür ederim” diye konuştu.

Çalıştayın açılış konuşmalarının ardından Prof. Dr. Murat Özgören’in moderatörlüğünü yaptığı panelin ilk oturumuna geçildi. Panelde İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörü Prof. Dr. Mustafa Güden, Koç Üniversitesi Araştırma ve Geliştirmeden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrşadi Aksun, İTÜ (İstanbul Teknik Üniversitesi) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik, Sakarya Üniversitesi Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Tahsin Engin, ODTÜ (Orta Doğu Teknik Üniversitesi) Bilgi Transfer Ofisi Koordinatörü Dr. Aysu Günal, TOBB (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği) ETU Teknoloji Transfer Ofisi Müdürü Mehmet Yasin Koru ve Boğaziçi Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Direktörü Bülent Üner konuşmacı olarak yer aldı. Odak gup görüşmeleri ile devam eden çalıştay, genel bir değerlendirmenin yapıldığı kapanış oturumu ile tamamlandı.

Çalıştay hakkında ayrıntılı bilgiye http://yuk.sbe.deu.edu.tr/ adresinden ulaşılabilir.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Alper’e araştırma ödülü

Karşıyaka’da sporla iç içe nesiller yetişiyor

Destek İş Birliği Merkezi EÜ’de açıldı

Afetlere uyum sağlayabilme becerileri geliştirilecek

Mars’a Seyahat için geri sayımı başlattı

Savaşların kaderini yapay zeka belirleyecek

Arşiv