Cami Restorasyonu ödül getirdi

  • 0
  • 950
Yazı Boyutu:

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Kültürel mirasa saygıgösterilmesi ve tarihi yapıların korunmasını teşvik etmek amacıyla 11 yıldırsürdürülen “Tarihe Saygı -Yerel Koruma Ödülleri”nde Aliağa Belediyesi CamiiRestorasyon projesiyle ödül aldı.    Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, Merkez Camiirestorasyon Projesiyle Tarihe Saygı Ödülleri kapsamında "Özgün İşlevinKorunduğu Esaslı Onarım" kategorisinde ödüle layık görülen AliağaBelediyesi’nin ödülünü, Ayavukla Kilisesi’nde düzenlenen törende aldı.   

CAMİİ RESTORASYON PROJESİNE,  “ESASLI ONARIM” ÖDÜLÜGELDİ
Aliağa Belediyesi, geçtiğimiz yıl kentin en eski tarihiyapısı olan Merkez Camii’yi restorasyon projesiyle aslına uygun restore etti.1928 yılından bu yana Camii olarak kullanılan ve tadilat gördüğü 1932 yılındantam 80 yıl sonra aslına uygun restore edilen yapının Restorasyonla görkemiortaya çıkarken, Camii’nin yeni görünümü hem camii cemaatini hem de Aliağahalkını memnun etti. Camii, korunması gereken kültür varlığı olarak tescilliolduğundan, restorasyon titizlikle yapıldı. Restorasyon sonrası Kentinsimgesine dönüşen tarihi yapı, görenlerin büyük beğenisini kazanıyor. 
 
 
İBADET, İNSAN İÇİN EKMEK GİBİ, SU GİBİ BİR İHTİYAÇ
Törende konuşan Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz,Camii restorasyonuyla ödül kazanmalarının çok anlamlı olduğunu belirterek, “Bizbu projemizle kent kültürüne ve tarihi değerlerimize sahip çıktık. İbadet,insan için ekmek gibi, su gibi bir ihtiyaç. Kentimizin merkezindeki en önemli,tarihi ibadethaneyi restore ederek hemşerilerimizin hizmetine sunduğumuz içinçok mutluyum” dedi. Başkan Oğuz, Aliağa’nın en eski tarihi yapısını restoreederek kente kazandırmanın mutluluğunu yaşadığını ifade ederek, “Hem tarihi biryapıyı hem de manevi bir anlamı olan, bir ibadethaneyi aslına uygun restoreederek kentimize kazandırdık. Bu ödül, bizim ne kadar doğru bir iş yaptığımızınsomut sonucudur. Bu ödülü Aliağa halkımız adına aldım. Herkese çok teşekkürediyorum” dedi. Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, törende ayrıcaÖdüle layık görülen Bornova Charnaud Köşkü / “Villa Levante Butik Otel CafeRestaurant” projesi ödülünü yapı sahibi İsmail Akçura'ya takdim etti. Oğuz,“Çarşım Kemeraltım” Eğitici Projesi ile ödüle layık görülen Yaratıcı ÇocuklarDerneği İzmir Temsilciliğine de ödülünü takdim etti. Törende İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ilebir araya gelen Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, İzmir GazetecilerCemiyeti’nin Basın Müzesini de gezdi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İşte şimdi bahar geldi

Çini sanatı, Türk-İslam kültüründe önemli bir yere sahip

Genç Sanatçılar sahnede

İzmir Aşkına Adana yolcusu

Köy Enstitüleri Fikir Ve Kültür Günleri başlıyor

Adasu yeteneği ile fark yaratıyor

Arşiv