Can kurtarmaya adanan yaşamlar

İzmir Ekonomili “paramedikler” hayat kurtarıyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İlk ve Acil Yardım Programı öğrencileri, Balçova kampüste oluşturdukları senaryolarla tatbikat yaptı. Gerçeği aratmayan uygulamalar, izleyenlerin büyük beğenisini topladı.

  • 0
  • 545
Can kurtarmaya adanan yaşamlar
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Ekonomili “paramedikler” hayat kurtarıyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İlk ve Acil Yardım Programı öğrencileri, Balçova kampüste oluşturdukları senaryolarla tatbikat yaptı. Gerçeği aratmayan uygulamalar, izleyenlerin büyük beğenisini topladı. YÖK tarafından ülkemizde İlk ve Acil Yardım programlarının açılmasının kutlandığı Paramedik Günü kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte, genç paramedikler kendilerini hayat kurtarmaya adadı.

İEÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Nursun Üstünkarlı, olay yerindeki hastaya ya da yaralıya profesyonelce müdahale eden paramediklerin, ölümle yaşam arasındaki önemli bir görevi yerine getirdiğini vurguladı. Türkiye’de 2005 yılından bu yana eğitim verildiğini, İEÜ bünyesine 2014 yılında paramedik yetiştirmeye başladıklarını aktaran Üstünkarlı, “Paramedikler insanların en kritik anlarında onlara yardım ediyor. Sağlık Bakanlığı’nca belirlenmiş protokollerle olay yerinde müdahale yeterliliğine sahip kişiler, hastane öncesi sağ kalım oranını yükseltiyor. Doğru zamanda doğru müdahale ile de hastaların sakat kalmalarının önüne geçilecek, bu sayılar azalacaktır” dedi.

İEÜ İlk ve Acil Yardım Programı birinci ve ikinci sınıf öğrencilerinin derslerde yaptığı uygulamaları gün kapsamında diğer öğrenci ve konuklarla paylaşmak istediklerini belirten Üstünkarlı, kalp masajı, defibrilasyon, ilaç uygulaması, yaralıya müdahale örneklerinin sergilendiğini ifade etti.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Alper’e araştırma ödülü

Karşıyaka’da sporla iç içe nesiller yetişiyor

Destek İş Birliği Merkezi EÜ’de açıldı

Afetlere uyum sağlayabilme becerileri geliştirilecek

Mars’a Seyahat için geri sayımı başlattı

Savaşların kaderini yapay zeka belirleyecek

Arşiv