Çandarlı Belediyesi Obezite ile mücadeleyi destekliyor

  • 0
  • 1.177
Yazı Boyutu:

Çandarlı Belediyesi’nin fiziksel egzersiz aletleri hibe ettiği Dikili Toplum Sağlığı Merkezi Obezite Danışma Birimi, düzenlenen törenle vatandaşların hizmete açıldı.
 
Obezite Danışma Birimi’nin açılış törenine Dikili Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, İzmir İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Bedia Türkyılmaz, Dikili İlçe Jandarma Garnizon Komutanı Üsteğmen Mehmet Aslan, Dikili Belediye Başkan Vekili Yusuf Altıparmak, Çandarlı Belediyesi Başkanı Ahmet Dağdelen, Dikili İlçe Cumhuriyet Başsavcısı Seyit Abdülhekim Şahin, Dikili İlçe Devlet Hastanesi Başhekimi Operatör Dr. Tufan Çolak, Dikili İlçe Emniyet Müdürü Hasan Başaran, Dikili Toplum Sağlığı Sorumlu Hekimi Dr. Mehmet Gündüz, İzmir İl Sağlık Müdürlüğü temsilcileri, siyasi parti mensupları, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı.
 
Açılış töreni, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Aziz Şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından yapılan konuşmalar ile başladı.
Toplum Sağlığı Sorumlu Hekimi Dr. Mehmet Gündüz, yaptığı açılış konuşmasında günümüzde obezite problemin hem ülkemizde hem de dünyada arttığını belirtti. Dr. Mehmet Gündüz, konuşmasının devamında “Sağlık Bakanlığı Obezite ile Mücadele Programı kapsamında Dikili Toplum Sağlığı Obezite Danışma Biriminin açılma süreci temmuz ayında İzmir İl Halk Sağlığı Müdürümüzün talimatlarıyla başlamıştır. Bugün açılışını yaptığımız Obezite Danışma Birimimizin, kurulması sürecinde bizlere destek veren devlet hastanelerimize, belediyelerimize, kaymakamlığımıza, özel sektöre ve sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ediyor ve merkezimizin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
 
Dr. Mehmet Gündüz’ün ardından konuşan Çandarlı Belediye Başkanı Ahmet Dağdelen “Türkiye’de bugün hastanelerdeki fiziki şartların yanında düşüncelerimizi de düzelttiğimizi düşünüyorum. Eskiden can boğazdan gelir, bir dirhem bin ayıp örter derlerdi. Bunlar adeta bilinçaltımıza yerleşmişti. Ancak bunların hepsiyle mücadele etmemizin gerekliliğini bugün açılışını yaptığımız Obezite Danışma Merkezi ile daha net görüyoruz. Böyle güzel bir amaca hizmet edecek olan merkezimize fiziksel egzersiz aletleri hibe etmekten büyük mutluluk duyuyorum” dedi.
 
İzmir İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Bedia Türkyılmaz ise konuşmasında “Obezite, çağımızın en büyük sağlık problemlerinden biri. Obezite ile mücadelede sizlerin de katkılarıyla şuan Dikili Toplum Sağlığı Merkezi Obezite Danışma Birimi’nin açılışını yapıyoruz. Obeziteyle mücadelede Dikili gerçekten hem İzmir’e hem de Türkiye’ye örnek bir ilçe oldu. Bize destek veren herkese teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyorum.” dedi.
 
Açılış konuşmaları Dikili Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu’nun kürsüye çıkması ile devam etti. Zafer Karamehmetoğlu “İnsan hayatının her safhasının, insan sağlığı ile alakası var. Bugün burada açılışını yaptığımız tesisimizin gelecek nesillerin yaşamının her alanında sağlıklı ve mutlu bir hayat geçirmesine destek olacağına inanıyorum. Özellikle yaz aylarında Dikili’nin 200.000 ve Çandarlı’nın da 150.000 kişilik nüfusunun yararlanabileceği bir merkez olacağını düşünüyorum.” dedi.
 
Son olarak Dikili Belediye Başkanı Vekili Yusuf Altıparmak kürsüye çıkarak Obezite Danışma Birimi gibi ilçede faaliyet gösteren tüm sağlık birimlerine destek olduklarını söylemesinin ardından birimin Dikili’ye hayırlı olmasını söyledi.
 
Açılış konuşmalarının ardından Obezite Danışma Birimi’nin kuruluşunda katkısı olan Dikili İlçe Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu’na, Dikili Belediye Başkanvekili Yusuf Altıparmak’a, Çandarlı Belediye Başkanı Ahmet Dağdelen’e, Koza Altın İşletmeleri Genel Müdür Yardımcısı Cemalettin Çetin’e, Bergama Ticaret Odası Başkanı Melih Kahraman’a, Ahmet Şentürk’e, Şöförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Şenol’a, Esnaf ve Sanatkar Odası Başkanı Taner Eker’e, Doğan Tarım adına Faruk Doğan’a ve Örs Ticaret adına Bekir Örs’e desteklerinden dolayı teşekkür plaketleri verildi.
 
Plaketlerin verilmesinden sonra birimin kuruluşunda desteği olan kişi ve kurum temsilcilerinin katılımı ile açılış töreni yapıldı. Toplum Sağlığı Sorumlu Hekimi Dr. Mehmet Gündüz, açılışın yapılması ile birlikte konuklara Obezite Danışma Merkezi’ni gezdirerek bilgiler verdi. Fiziki alan olarak 3 odada konumlandıklarını belirten Dr. Gündüz, vücut analiz cihazı, fiziksel egzersiz aletlerine sahip olduklarını ve danışmanlık yapmak üzere diyetisyen ve psikolog görevlendirdiklerini belirtti.
 
Obezite Danışma Birimi açılış töreni, insan sağlığına faydalı gıdaların yer aldığı kokteyl ile devam etti. Birimden danışmanlık hizmeti alan vatandaşlar fiziksel egzersiz şovu ile kokteyle
renk kattı.
 
Dikili Toplum Sağlığı Merkezi Obezite Danışma Birimi açılışı, kokteyl ve fiziksel egzersiz şovunun bitmesi ile sona erdi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Rakiplerini geride bıraktı!

Araç tercihi çevreden yana

Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası

Karın ağrısıyla gitti, yumurtalığında tümör ortaya çıktı

Geçmeyen alerjiye endoskopik çözüm

Mamografi Eşliğinde Biyopsi

Arşiv