CARMINA BURANA 17 Şubat’ta Denizli'de

  • 0
  • 778
Yazı Boyutu:

İzmir Devlet Opera ve Balesi,17 Şubat 2014 Pazartesi günü saat 20.00’de Carl Orff’un Carmina Burana adlı sahne kantatını Denizli Pamukkale ÜniversitesiHasan Kasapoğlu Kültür Merkezi’nde sunacak.   

İZDOB korosu ve orkestrasıeşliğinde sunulacak olan gösteriyi şef Tolga Taviş yönetecek. Soprano soloyu AntalyaDevlet Opera ve Balesi’nden Nurdan Küçükekmekçi , tenor soloyu Erdem Erdoğan,bariton soloyu da İstanbul Devlet Opera ve Balesi solisti Murat Güneyseslendirecek. Eserde koro şefliğini Ali Hoca üstleniyor.  

1803’te Almanya’nın Münihkenti yakınlarındaki bir manastırda bulunmuş olan şiir ve şarkılardanesinlenilerek yazılan Carmina Burana, sahnekantatı olarak dünyanın hemen her yerinde yüzlerce kez sunulmuş büyük bir ilgive beğeni ile izlenmiştir. Alman besteci Carl Orff’un tüm dünyada tanınmasınısağlayan bu eser, 1935 yılında oluşturulmuş ve 1937’de ilk kez sunulmuştur. Eserinilk bölümünde doğa ve aşk, ikinci bölümünde içki ve eğlence, üçüncü bölümündede sevgi teması işlenmektedir.    

Carmina Burana, Denizli’deki gösterinin ardından 24 Şubat 2014 Pazartesi günü saat20.00’de Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde sunulacak.   
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sessizce, TAD'da

İzmir 3. Uluslararası Çoksesli Korolar Festivali’ne hazırlanıyor

Loreena McKennitt geliyor

“İki Yaka Livaneli Şarkıları” depremzede öğrenciler için

Valslerden Semailere

İTK'da İngilizce Müzikaller

Arşiv