CELSUS’DA “MÜKEMMELİN PEŞİNDE”

  • 0
  • 946
Yazı Boyutu:

Dünyanın sayılı oda müziği topluluklarından Camerata Salzburg, Celsus Kütüphanesi’nde Keman Sanatçısı Tuncay Yılmaz’a eşlik edecek.
        
26. Uluslararası İzmir Festivali, 28 Haziran 2012 Perşembe günü Celsus Kütüphanesi’nde yapılacak olağanüstü bir konserle devam edecek. 60 yıldır, dünyanın en tanınan ve sevilen oda müziği toplulukları arasında yer alan Camerata Salzburg, Festival’in en çok sevilen mekânında, Türkiye’nin adını birbirinden başarılı konserler ve kayıtlarla duyuran keman sanatçımız Tuncay Yılmaz’a eşlik edecek. Saat 21.30’da başlayacak konserde şef Hans Jörg Schellenberger, konsere obua solisti olarak da katılacak.
Tüm çalışmalarında “Mükemmelin Peşinde” sloganına sadık kalan Camerata Salzburg ilk bölümde şef Hans Jörg Schellenberger yönetiminde Haydn’ın 52 numaralı senfonisi ile Solist Tuncay Yılmaz ile Mozart’ın 4 numaralı Keman Konçertosu’nu çalacak. Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası’nın katkılarıyla düzenlenen konserin ikinci yarısında Bach’ın obua ve keman için ikili konçertosunu obuacı Hans Jörg Schellenberger ve kemancı Tuncay Yılmaz birlikte seslendirecek. Konser Mozart’ın 29 numaralı senfonisi ile bitecek.
Her yıl olduğu gibi Celsus Kütüphanesi’ne Sabancı Kültür Merkezi yanından saat 18.00 – 19.30 arasında gidiş-dönüş kişi başı 20 lira fiyatla otobüsler kalkacak.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Genç sanatçıdan keman resitali

Alice’den esinlendi

Doğa Kent Sanat Karma Sergisi Çetin Emeç'de

ASEV'den ‘Solistler Geçidi’

Sanayiden Sanata

Lise öğrencilerinden ingilizce müzikaller

Arşiv