CELSUS’DA ODA MÜZİĞİ KEYFİ

  • 0
  • 703
CELSUS’DA ODA MÜZİĞİ KEYFİ
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

 29.Uluslararası İzmir Festivali gözde mekânı Celsus Kütüphanesi’nde oda müziğinin dev isimlerini ağırladı. Macar Yaylı Çalgılar geleneğinin önde gelen temsilcisi Franz Liszt Oda Orkestrası ve Arkas Trio, 20 Haziran 2015 gecesi Celsus Kütüphanesi’nde birlikte çaldı.

Başkemancı Peter Tfirst ve birbirinden yetenekli 16 sanatçıdan oluşan Franz List Oda Orkestrası konsere Grieg’in Holberg Suiti ile başladı. Daha ilk eserde Celsus kütüphanesini tamamen dolduran sanatseverleri büyüleyen Franz Liszt Oda Orkestrası, Arkas Holding işbirliği ile gerçekleştirilen konserin ikinci yarısında Arkas Trio’ya eşlik etti. Cumartesi gecesi Celsus’da bulunma şansına sahip olan yaklaşık 750 dinleyici, Devlet Solist Sanatçısı Tuncay Yılmaz, çağımızın en iyi çellistlerinden Gustav Rivinius ve genç kuşağın en iyi piyanistlerinden Emre Elivar’dan oluşan Arkas Trio ve Franz Lisz Oda Orkestrası Martinu’nun keman, çello, piyano ve yaylı çalgılar orkestrası için triple konçertosunu seslendirdi. Dinleyicilerin soluklarını tutarak dinledikleri eserin ardından dinmeyen alkışlara Arkas Trio; Astor Piazzolla’nın Oblivion adlı eseriyle teşekkür etti.

Konserin ikinci yarısında Orkestra Bartok’un Yaylı Çalgılar Orkestrası için Divertimento’sunu belleklerde iz bırakan bir yorumla çaldı. Ardından gelen Liszt’in 2 numaralı Macar Rapsodisi, orkestranın adının niçin Franz Liszt olduğunun kanıtı gibiydi. Orkestra susmayan alkışlara 4 numaralı rapsodi ile teşekkür etti.

29. Uluslararası İzmir Festivali, 22 Haziran Pazartesi günü AASSM’de Sagittarius Vokal Ensembe ve Türk solistler ile Soprano Çimen Seymen’in katılacağı “Çağdaş Seslenişler” konseri ile devam edecek.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Avrupa Film Günleri başladı

Paris Yalnızlığı İzmirli sanatseverlerle buluştu

Cumhuriyet Kültürünün 100 Yılı

Çekirdekten Ormana

Yeni Türkü fırtınası

Ali Ekber Çiçek, Ege'de anıldı

Arşiv