Cem Cansız’dan ‘‘Aşkın Söylettikleri’’

  • 0
  • 1.601
Cem Cansız’dan ‘‘Aşkın Söylettikleri’’
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Doğuştan görme engelli Cem Cansız’ın çoğunluğu kendi bestelerinden oluşan ilk albümü Cansız “Aşkın Söylettikleri’’ ile müzik dünyasında yerini aldı.

Cansız’ın itinayla hazırladığı albümde anonim türkülerin yanı sıra ‘Yakalarda Yerim Yok’ türküsünün sözü ve bestesi İlhan Yolcu, ‘Sana Türkü Dedim’, ‘Dağılmış Zülüfler’,  ‘Gitme’, ‘Sevdalandım Bir Güzele’, ‘Nisan’, ‘Etme Bu Cefayı’ isimli türkülerin  sözü ve bestesi ise Cem Cansız imzasını taşıyor.

Albüm çalışmalarıyla birlikte, bir de stand-up gösterisi hazı rlayan, Türkiye’de bir ilk olacak olan gösteriye ‘Ne Gördün Anlat Bize’ adını veren Cem Cansız’ın “Aşkın Söylettikleri’’ adlı albümü, Esen Müzik etiketiyle Mayıs ayından itibaren tüm dijital müzik kanallarında dinleyicilerin beğenisine sunuldu.


KİMDİR
1978 yılında görmeyen gözlerle, İzmir'in Karşıyaka ilçesinde hayat yolculuğuna başlayan, bağlama çalan bir babanın oğlu olması nedeniyle küçük yaşta türkülerle tanışan Cem Cansız, İlk öğrenimini Aşık Veysel İlköğretim Okulu’nda, Lise öğrenimini  ise Karabağlar Cumhuriyet Lisesi'nde tamamladı. 1993 yılında bir gazetenin düzenlediği THM ses yarışmasında bölge birincisi oldu.

Bubaşarısıyla birlikte söz yazıp, beste yapmaya başladı. 18 yaşında ise çeşitli mekanlarda canlı müzik programlarına başladı. Ege Üniversitesi Devlet Türk Müziği Konservatuarı sınavlarına giren, fakat görme engelliler için uygun sistem olmadığı gerekçesiyle kabul edilmeyen Cem Cansız, İstanbul Teknik Üniversitesi Konservatuarı'na kabul edildi ve iki yıl burada eğitim aldıktan sonra İzmir'e döndü. 1998 yılında TRT'nin düzenlediği THM ses yarışmasında Türkiye birincisi olduktan sonra bir çok Radyo ve TV programlarında yer aldı. İzmir'de bir stüdyoda müzik yönetmeni ve bağlama sanatçısı olarak çalışmaya başladı. 6 yıl boyunca 70’ in üzerinde profesyonel albüm ve demo çalışmalarında yer aldı.

2002 yılında Cem Cansız için benim yaşamımın Aşık Veysel’i diyen Prof.Dr. Sait Eğrilmez ile tanıştı. 2008 yılında kendisine kornea nakli yapan ve bağlama çalıp türkü söyleyen Prof.Dr. Sait Eğrilmez ile birlikte “Kornea İkilisi” adlı grubu kurarak Türkiye'nin birçok yerinde organ bağışı üzerine farkındalık yaratmak amaçlı konserler verdi. Grup 2013 yılında eklenen yeni sanatçılarla birlikte“Korneanın Sesi” adını aldı ve etkinliğini sürdürdü.

2008 yılında sanatçı dostu  İlhan Yolcu ile birlikte kendi stüdyolarını kurup müzik çalışmalarını sürdüren, kendisiyle, engeliyle ve hayatla tamamen barışık olan sanatçı, engeliyle ilgili başından geçen olayları esprili bir dille anlattığı müzikli stand-up gösterisi hazırladı. 2009 yılı sonlarında tonmaisteri Mehmet Düzgün’ün teşviki ve ısrarı ile başladığı solo albümü “Aşkın Söylettikleri” yoğun ve titiz bir çalışma sonucu tamamlanıp, EsenMüzik etiketiyle müzikseverlerin beğenisine sunuldu.


YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmirliler için çizecekler

Cumhuriyet Çocuklarından 23 Nisan Konseri

İzmir Kitap Fuarı kitapseverlerin Kültürpark özlemini giderdi

Nar Mevsimi okurları ile buluştu

İzmirliler İZKİTAP Fest’e akın etti

Festivali’nde Ayhan Sicimoğlu rüzgarı

Arşiv