Çeşme, 29 Ekim’de Lara ile coştu

  • 0
  • 869
Yazı Boyutu:

Cumhuriyetinkuruluşunun 90’ncı yıldönümü turizm cenneti Çeşme’de büyük coşku ile kutlandı.İlçede, Çeşme Kaymakamı İnci Sezer Becel, Çeşme Garnizon Komutanı Binbaşı YücelErcan, Çeşme Belediye Başkan Vekili Faika Önel, Alaçatı Belediye BaşkanıMuhittin Dalgıç, İlçe Emniyet Müdürü Mahmut Muçlu, ve sivil toplum kuruluşlarıile korteji oluşturan ve tören alanındaki binlerce Çeşmeli ile turistlerin dekatılımıyla tören düzenlendi.   Cumhuriyetin90’ncı yılı Çeşme’de görkemli törenlerle kutlandı. Gece geç saatlere kadarsüren kutlamalar Mezdeke dansları, Lara konseri ve havai fişek gösterisi ilecoşkuya dönüştü.

Andımızve 10’ncı Yıl Marşı
Sıdıka-KelamiErtan Lisesi önünde oluşturulan bando ve halk kortejiyle başlayan 29 EkimCumhuriyet Bayramı, İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile devam etti. ÇeşmeBelediyesi Halk Oyunları Ekibi’nin zeybek gösterisi ile renklenen tören,ilçedeki eğitim kurumlarının düzenlediği “Cumhuriyet” adlı oratoryo ve dans gösterileriile coşkuya dönüştü. Çeşme Belediyesi’nin akşam düzenlendiği etkinlik ise ÇeşmeCumhuriyet Meydanı’nı dolduran binlerce kişinin bir ağızdan “Andımız” ve “10.Yıl Marşı”nı söylemesiyle başladı. 

Havaifişek gösterisi
Mezdekegrubunun muhteşem performansı ile kendilerini dansın ritmine kaptıran binlerceÇeşmeli Lara’nın yüksek ritimli şarkıları ile adeta coştu. Hareketli şarkılarlakonsere başlayan ve ritmi hiç düşürmeyen Lara, sesi ile kulaklara, dans şovuile de gözlere hitap etti. Çeşme semalarını renklendiren havai fişekler geceyeayrı bir coşku katarken, Başkan Vekili Faika Önel, Cumhuriyet’in ‘Türk KurtuluşMücadelesi’nin en önemli zaferi ve barışın temeli olduğunu vurguladı, “Tümulusumuzun Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun” diye konuştu.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Hıdırellez ve bahar coşkusu

Şenlik havasında Hıdırellez

Emek ve dayanışma vurgusu

İzmir’in planlamasını İzmirli mimarlar yapacak

Urla’da Enginar bereketi

ESHOT’ta görev değişimi

Arşiv