Çeşme, kış turizminin vazgeçilmezi olacak

  • 0
  • 1.223
Yazı Boyutu:

Otellere termal su sağlanmasıyla kış aylarında ilçeye gelen turist sayısının artış gösterdiğini belirten Tütüncüoğlu, “Termal kaynaklarla Çeşme kış sezonunun da yıldızı olacak” dedi
 
Yaz aylarında, denizi, güneşi ve dünya çapında ünlü plajları ile dünyanın gözde turizm merkezleri arasında yer alan Çeşme, kış turizmi için de atağa kalkıyor. İlçenin yaz sezonunda turistlerle dolup taştığını fakat kış aylarında aynı durumdan bahsetmenin mümkün olmadığını söyleyen Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, ilçenin kış popülaritesini artırmak adına termal ve jeotermal kaynaklara yoğunlaşacaklarını kaydetti. Çeşme’nin zengin termal su kaynaklarıyla kış turizminin de vazgeçilmez tatil yerlerinden biri olacağını belirten Tütüncüoğlu, bu kaynakların yeterli düzeyde kullanılmasıyla ilçeye kış aylarında gelen turist sayısının da büyük artış kaydedeceğini açıkladı.
 
24 otelde termal su
İlçedeki otellerde termal havuzlar olması ve termal kaynakların etkin kullanılması için Çeşme’deki 65 otelin kapısına kadar termal su hattı çektiklerini söyleyen Tütüncüoğlu, şimdiye kadar sadece 24 otelin bu imkandan faydalandığını açıkladı. Jeotermal kaynakları kullanarak müşterilerine, termal havuzlar ile hizmet veren otellerin kış sezonundaki doluluk oranının şimdiden yükseldiğini belirten Tütüncüoğlu, “Kış aylarında bu otellere gelen misafir sayısı önemli oranda arttı. Özellikle Kuzey Avrupa ülkelerinden gelen turistler kış aylarında da Çeşme’yi tercih eder oldu. Çünkü bu ülkelerin vatandaşları termal kaynaklardan sosyal güvencelerinin sağlık hizmeti kapsamında faydalanabiliyorlar” dedi.
 
Araplar da gelmeye başladı
İlçede son 2 yılda konaklayanların yaklaşık yüzde 20’sinin termal su kaynaklarının etkisiyle Çeşme’yi tercih ettiğini belirten Tütüncüoğlu, “Şifalı olduğu ve kadınların güzelleşmesine katkıda bulunduğu düşünülen termal kaynaklar Çeşme’nin geleceğine yön verecek niteliklerinden biri olacak. Deniz, kum, güneş ve tarihi ile tanınan Çeşme, termal suyu ile de ünlü olacak. Örneğin, son yıllarda Orta Doğu, Arap ülkelerinden gelen turistler de Çeşme'deki termal su kaynaklarını cazip bulmaya başladı. Ayrıca; Azerbaycan, Türkmenistan ve İran'dan termal turizm kapsamında çok sayıda turist geliyor. Termal su için gelen turistler, hamam kültürünü de çok etkileyici buluyor” diye konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Turizm sezonuna erken giriş yaptı

Dekandan “Turizm Haftası” mesajı

Ramazan Bayramı’na özel Midilli seferi

Midilli seferleri için kapı vizesi şartları belli oldu

Vali Elban'dan Skal'ın dünya kongresine destek

İzmir, turizmde yine bir ilke imza atıyor

Arşiv