Çeşme’nin kış turizmini termal ‘tedavi’ edecek

  • 0
  • 942
Yazı Boyutu:

Çeşme belediye başkanlığına yeniden aday adayı olduğunuaçıklayan Başkan Tütüncüoğlu,  ilçenin enbüyük yarası olan kış turizmini hareketlendirecek dev termal kür ve tedavimerkezinin müjdesini verdi
 
Çeşme’ye 20 yıla yakın bir süredir belediyebaşkanlığı görevini sürdürerek hizmet eden Çeşme Belediye Başkanı FaikTütüncüoğlu, geçtiğimiz günlerde 30 Mart 2014’te gerçekleştirilecek yerelseçimlerde partisi Cumhuriyet Halk Partisi’den belediye başkanlığına aday adayıolduğunu açıklamıştı. Sessiz sedasız CHP Çeşme İlçe Örgütü’ne giderek CHP İlçeBaşkanı Halil Saatli’ye adaylık dosyasını ileten Başkan Tütüncüoğlu, bir dönemdaha hizmet sözü vermişti. Tütüncüoğlu, Ilıca’da yapılacak termal kür ve tedavimerkezi için düzenlediği basın toplantısında görevde olduğu 20 yıl süresinceilçede yaşanan değişimlere dikkat çekti.

Yataygeliştik

Göreve başladığında musluklarından akan tuzlu sunedeniyle, tarım yapılamayan hatta duş alınamayan, fosseptiklerin balıkrestoranların yakınından denize dökülen Çeşme’nin bugün su sorunununçözüldüğünü, altyapının tamamlandığını ve ‘marka kent’ olduğunu hatırlatanBaşkan Tütüncüoğlu, “Çeşme’yi daha da iyi bir noktaya getirmek için hizmetetmeye devam etmek istiyorum” dedi. Çeşme’de iki kattan yüksek ev yapılmasınamüsaade etmeyen yasayı uygulamaya koyarken o dönemki meclis üyeleri dahilherkesin tepkisini aldığını hatırlatan Başkan Tütüncüoğlu, şöyle konuştu:“Bugün, o zaman koyduğumuz kuralların doğruluğunun farkına herkes vardı. Avrupayatay yapılaşmaya yeni başladı. Biz bunu Çeşme’de 20 yıldır yaptık, yapmaya dadevam ediyoruz.

Biz mavive yeşili seçtik

Çeşmemiz hariç neredeyse tüm turizm beldeleribetonlara, birbiriyle bütünleşik çok katlı olan aralarından değil insanınhavanın bile geçemediği çarpık yapılara teslim oldu. Biz Çeşme’yi doğalgüzelliklerinin yanında düşük katlı, bahçeli, yeşil evleriyle de marka yaptık.Mavi-yeşil Çeşme’nin griye dönüşmesine müsaade etmedim etmeyeceğim de…” dedi. Yıllardırilçenin mimari yapısını bozup çok katlı bina yaparak ekonomik rant sağlamakisteyenlere karşı yürüttüğü mücadeleyi bugün de devam ettirmek zorundaolduklarını belirten Başkan Tütüncüoğlu, TOKİ konutlarına da değindi, şöyledevam etti:

 

Mücadelemizsürüyor

“Bizim 3 katlı tek ev yapılmasına müsaadeetmediğimiz Çeşmemize, TOKİ ve onun çok katlılarını savunanlar kentin sosyalyapısını ve mimarisini bozacak, betonlaştıracak 4 katlı bin 600 tane konut, apartmandairesi yapmak istiyor. Biz de tehdit ve saldırılara rağmen pes etmedenkoruduğumuz ilçemizin mimarisini korumaya devam etmek için savaşıyoruz” dedi.Çeşme Belediyesi’nin getirdiği kanunlarla ağaç dikmeyen eve elektrik ve subağlatmayan tek belediye olduğunu hatırlatan Başkan Tütüncüoğlu, “Yeşil vebetonun savaşında biz hep yeşili tuttuk. Yıllardır ilçemizde her yeni konutyapan her kişi, oturmadan önce bahçesine 20’ye yakın ağaç dikti. Geçen süreboyunca ilçemize binlerce ağaç kazandırdık” dedi.

 

Evlerindeğeri yüzde 23 arttı

Başkanlığı döneminde yapılan ilçenin Avrupametropollerini aratmayan yolları, çözdükleri su ve arıtma sorunu ile kenttekiemlak değer artışının çok fazla olduğunu kaydeden Başkan Tütüncüoğlu,“Geçtiğimiz yıl, 25 bin nüfuslu bir ilçe olan Çeşme yüzde 23 emlak değer artışıkazandı. 400 bin liralık evlerin fiyatı bir yılda 500 bine yükseldi.  Çeşme’deki evler İstanbul’daki evlerinortalamasından 1,5 kat; İzmir’deki evlerin ortalamasından 2,5 kat, Ankara’dakievlerin ortalamasından ise 3 kat daha fazla değerlendi. Çeşme gelişimi vedeğeriyle Türkiye’nin milyonlarca nüfusa sahip 3 büyük kentini geride bıraktı”diye konuştu.

Kışturizmi önündeki engeller

Çeşme’nin kemikleşen ve çözemediği tek sorunununturizm sezonunun kısalığı ile sakin geçen kış sezonu olduğunu belirten BaşkanTütüncüoğlu, “Şimdiye kadar kış dönemi ilçemize turist getirmesi için turizmfirmalarıyla yaptığımız tüm görüşmeler, yatak kapasitemizin azlığı nedeniylesonuçsuz kaldı. Bu nedenle yatak kapasitemizi artıracak Altınkum’a yapılacakturizm tesisleri için Ankara tarafından 21 yıl süresince 16 bakan dönemi boyuncayapılmayan planlar, önümüzdeki en büyük engel. Fakat Ankara’dan bir türlügelmek bilemeyen planlara rağmen,  biryılmadık, ilçemiz için başka çözüm yolları bulduk ve nihayet uzun bir süredir mücadelesiniverdiğimiz termal tedavi ve kür merkezinin ihalesine çıkmaya hazırlanıyoruz.

 

60 milyonliralık dev tesis

Ilıca’daki 25 bin metrekare alana inşa edilecek250 yatak kapasiteli bin kişiyi de ayakta tedavi edebilecek merkezle ilçemizinkış turizminin de hareketlenmesini hedefliyoruz. Çeşme’nin kasasından tek kuruşharcamadan yap-işlet-devret modeliyle 60 milyon liraya inşa edilmesi planlananbinanın yakın zamanda bir ay içersinde ihaleye çıkacak. Hem ilçemize kışaylarında turist gelecek hem de Çeşmeli kışın da kazanmaya devam edecek.Türkiye’deki en kapsamlı termal kür ve tedavi merkezi olması planlanan yatırımile Çeşme’nin kış turizminde de marka olmasını hedefliyoruz” diye konuştu.


Kendiarıtmamızı kurduk

Çeşme’yi Çeşme yapan denizinin korunması vekirlenmesinin önlenmesi için de ilçenin kendi öz kaynaklarıyla 12 milyon lirayabiyolojik atık su arıtma tesisi yapıldığını ve bunun ülkemizde ilçe tarafındanyapılan tek tesis olduğunu kaydeden Başkan Tütüncüoğlu, “Çeşmemiz, İzmirKörfezi’nden farklı bir yapıya sahip. Yarımada olma özelliği denizinintemizliğini yönünde artı değer sağlıyor. Fakat kirlenme belirtileri bile başgöstermeden turizm ile geçimini sağlayan ilçemizin en büyük artılarından olandenizini güvence altına aldık” dedi. Çeşme Belediyesi’nin mali başarısınınherkes tarafından çok iyi bilindiğini kaydeden Başkan Tütüncüoğlu, “Çeşmemizingelirini doğru ve geri dönüşü olacak akıllı yatırımlarda kullandık. Halkımızınparasını çar-çur etmedik. Halkımızın hakkını korumaya devam edeceğiz” diyekonuştu.


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Turizm sezonuna erken giriş yaptı

Dekandan “Turizm Haftası” mesajı

Ramazan Bayramı’na özel Midilli seferi

Midilli seferleri için kapı vizesi şartları belli oldu

Vali Elban'dan Skal'ın dünya kongresine destek

İzmir, turizmde yine bir ilke imza atıyor

Arşiv