Çeşme Yelken kupaya doymadı

  • 0
  • 812
Çeşme Yelken kupaya doymadı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Çeşme Yelken Kulübü, Türkiye Yelken Federasyonu tarafından düzenlenen Yarıyıl Kupası’na damgasını vurdu. Türkiye’nin önde gelen 6 yelken kulübünün 15 takımla katıldığı Çeşme Yıldızburnu’nda yapılan yarışlarda 5 kupa birden kazanan Çeşme Yelken Kulübü, başarısı ile göz doldurdu. Çeşme Yelken Kulübü sporcuları Doruk Taneli ve Bora Kütük 420 Laser kategorisinde hem gençler hem de genel sıralamada birinci olurken, Mustafa Çakır ise Laser Standart kategorisinde 2. oldu. Leyla Şenocak ile Aylin Tezol ise 420 Laser kızlar kategorisinde ikinci oldular.

Çeşme’de yapıldı

Türkiye Yelken Federasyonu 420-470-Laser Standart sınıfları Yarıyıl Kupası 02-08 Şubat 2015 tarihleri arasında Çeşme  Yelken Gençlik ve Spor Kulübü ev sahipliğinde yapıldı. Çeşme Yelken Gençlik ve Spor Kulübü sporcularının büyük bir başarı gösterdiği yarışma milli takım seçme kriteri olmasının yanı sıra olimpik sınıflar yarışı olması nedeniyle de büyük ilgi gördü. Yarışların tamamlanmasının ardından düzenlenen ödül törenine Çeşme Belediye Başkan Yardımcısı Şakir Kabaağaç, Gençlik Hizmetleri ve Spor  İl Müdürü Ali Osman Tatlısu, Türkiye Yelken Federasyonu Başkan vekili Naci Kuriş ve İzmir'in en eski milli yelkenci Metin Akdurak ile birlikte çok sayıda yelkensever katıldı.

Olimpiyatlara katılacaklar

Kulüplerinin ev sahipliğinde yapılan yarışların çok iyi geçtiğini ve başarılı olan tüm sporcuları kutladığını belirten Çeşme Yelken Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Özlem Akdurak, 5 kupa alan sporcularının da büyük bir başarıya imza attığını söyledi. Hedeflerinin sadece ulusal başarılarla sınırlı olmadığını , uluslararası yarışlarda da Türkiye’yi en iyi derecelerde temsil edecek sporcular yetiştirmeyi hedeflediklerini belirten Akdurak, “2012 Londra olimpiyatlarında ülkemizi temsil eden Mustafa Çakır  ve diğer sporcularımız bu yarışlarda da kupaları aldılar.  Yarışmacılarımız olimpiyat yolunda yürüyorlar. Biz de kulüp olarak kendilerine her türlü desteği vereceğiz” dedi.

Tatlısu’ya teşekkür
Kulüp Komodoru Rebii Akdurak ise gerek 420 ekiplerinin gerekse Laser Standart olimpik sporcularının disiplinli bir çalışmanın sonunda emeklerinin karşılığını almalarından son derece mutlu olduklarını kaydetti. Kendi evleri Çeşme'de yapılan yarışlarda derece almalarının anlamının daha da büyük olduğunu anlatan Akdurak, “Bundan böyle kulübün yeni hedefi Avrupa, Dünya ve Olimpiyatlarda dereceye giren sporcular yetiştirmek. Bu yola baş koyan başta sporcular başta olmak üzere tüm sporcu velilerine de  teşekkür ediyorum. Bize destek olan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Osman Tatlısu'ya çok şey borçluyuz. Kendisine teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Bostanlıspor'un futboldaki hedefi; futbolcu yetiştirmek...

Urla hedef büyüttü

Pamukşeker Selin Urla' nın gururu

TSYD İzmir Şubesi, Göztepe Kulübü'nü ziyaret etti

2. Ayak kupaları sahiplerini buldu

Başarılı sporculardan Başkan Günel'e ziyaret

Arşiv