Çevre Bakanlığı, Altınkum’da kulağının üzerine yatıyor!

  • 0
  • 1.764
Yazı Boyutu:

Çevre Bakanlığı’nınilçeye 4 katlı bina yapacak TOKİ’nin planlarını birkaç günde hem hazırlayıp hemde onayladığını belirten Başkan Tütüncüoğlu, “İtirazlara rağmen TOKİ’yi jethızıyla geçirenler, 21 yıldır çözülemeyen Altınkum için sadece revizyonyapıyor” dedi 
 
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Başbakanlık Toplu Konutİdaresi’nin (TOKİ) Çeşme’nin Reisdere Mahallesi’nde yapmak istediği 4 katlıbinlerce konut için sadece birkaç günde imar planı değişikliği yapıldığını veonayladığını hatırlatan Çeşme Belediye Başkanı Tütüncüoğlu, aynı bakanlığa 21yıldır “yapılamayan” Altınkum’un imar planlarını sordu. Başkan Tütüncüoğlu,“Altınkum için beklenen 25 binlik, 5 binlik ve binlik planlar, Çeşmeliistediği, ihtiyaç duyduğu halde gelmiyor, yıllardır sadece 25 binlik plan verevizyonları yapılıyor. 5 binlik ve binlik planların adı bile geçmiyor. Dörtkatlı TOKİ planları ise istemediğimiz ve ihtiyaç duymadığımız halde, yangındanmal kaçırıyor gibi hazırlanıyor, onaylanıyor” dedi. 
 
2 milyar dolarlık yatırım
Rus, Katar ve Dubai’den gelen yatırımcıların, Çeşme’nin Altınkum ve Şifnebölgelerine yatırım yapmak için sırada beklediğini belirten Başkan Tütüncüoğlu,“Herkes biliyor ki; ilçenin en büyük ihtiyacını kış turizmi. Biz, kışın gelenturist sayısını artırmak için adım atıyor, mücadele ediyoruz. Görüştüğümüz tümfirmalar ilçemize her hafta bin 500 turist getirebileceklerini fakat bunun içinihtiyaç duydukları kaliteli yatak kapasitesinin 30 bin olduğunu söylüyor. Şu ankapıda bekleyen yatırımcılar ilçeye çevreye uygun 2 milyar dolara yakın turizmyatırımı yapmak için hazırda bekliyor. Yer var, yatırımcı var fakat imar planıyok” şeklinde konuştu.
 
Otelleri de TOKİyapsın
Otel sayısını artırıldığı takdirde ilçenin hem kış turizmi konusundagelişeceğini hem de binlerce kişiye iş sahası açılacağını kaydeden BaşkanTütüncüoğlu, “Planları onaylasalar ilçeye de ülkeye de büyük hizmet etmişolacaklar. Eğer yatak sayısı 30 bine ulaşırsa, termal kaynaklar için KuzeyAvrupa ülkeleri başta olmak üzere kış aylarında her hafta dünyanın her yerindençok sayıda turist, termal tedavi için ülkemize gelecek. Fakat TOKİ’nin imarplanlarını bir an önce hazırlamak için elinden geleni yapan bakanlık, bu konuyugörmezden geliyor. Madem o bakanlık sadece TOKİ için çalışıyor, vatandaşı veÇeşmeliyi saymayıp sadece TOKi’ye onay veriyor. O zaman otelleri de TOKİyapsın” diye konuştu.


Avrupa’nın yıldızıolmuştu
Çeşme’nin en büyük ihtiyacının, 4 katlı TOKİ konutları ve bu betonlaştırmaprojesinin bayraktarlığını yapanların iddia ettiğinin aksine, “kış turizminingeliştirmesi” olduğunu belirten Başkan Tütüncoğlu, şöyle konuştu: “İlçenin 2(Zemin +1) katlı yapısını hiçe sayan 4 (Zemin+3) katlı konutlarını acil diyetüm onayları jet hızında geçirdiler. Çeşme’nin gerçek ihtiyaçları konusunda isekulaklarının üzerine yatıyorlar. “TOKİ’yi yerel seçimlere yetiştirelim”diyeceklerine, şu planları önümüzdeki sezona yetiştirelim gözüyle baksalar,şimdiye kadar çoktan “kaliteli yatak sayısı sorunu” çözülmüş ve Çeşme hemTürkiye hem de Avrupa’nın kış ve termal turizm konusunda yıldızlarından birihaline gelmişti” diye konuştu.

Bırakın konutları bizyapalım
ÇeşmeBelediyesi’nin ilçenin Reisdere Mahallesi’nde TOKİ’nin 4 katlı konut yapacağıaraziye komşu olan arsada geçim sıkıntısı çeken vatandaşlar için 2 katlı konutyapmak için Nisan 2010’dan beri izin beklediğini hatırlatan Başkan Tütüncüoğlu,“Arazi bizden, inşaat bizden. Bakanlıktan 2 katlı düşük yoğunluklu konut yapmakiçin 3.5 yıldır izin bekliyoruz vermiyorlar. Ondan sonra bitişiğindeki arazide4 katlı, yüzde 500 yoğunluk artışı ile konut yapımına birkaç günde hem izin hemde onay veriyorlar. “Yoksullara” kisvesi altında Çeşme’nin kat iznini 4’eçıkarmaya çalışıyorlar. Mesele konutsa izin verin biz yapalım, Çeşme’yibetonlaştırmayın” diye konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Turizm sezonuna erken giriş yaptı

Dekandan “Turizm Haftası” mesajı

Ramazan Bayramı’na özel Midilli seferi

Midilli seferleri için kapı vizesi şartları belli oldu

Vali Elban'dan Skal'ın dünya kongresine destek

İzmir, turizmde yine bir ilke imza atıyor

Arşiv