ÇİFT GEYİK KARACA, BU SEZON SİYASİLERİ “LONDRA’NIN KIŞ BAHÇELERİ”NE GÖTÜRECEK

  • 0
  • 1.176
Yazı Boyutu:

REGENT’S PARK’TA TASARLANDI 
Çift Geyik Karaca’nın siyaset ve iş dünyasının beğenisine sunduğu ve sıradşı klasiklerin yer aldığı 2012-2013 Sonbahar – Kış Koleksiyonu, Londra’nın meşhur kış bahçelerinden Regent’s Park’ta hazırlandı. 
Geçmişi 1800’lü yıllara dayanan, ziyaretçilerine renk, doku ve koku itibariyle büyülü bir atmosfer sunan parkın 400 çeşitgülleri, kreasyondaki bazı parçalar için ilham kaynağı oldu. Muhteşem şehirden de esinlenen tasarımcılar, Sonbahar Kış 2012-2013 yeni erkek koleksiyonu için bir imaj ve renk hazinesi oluşturdu. 
 
SİYASETTE ÇİFT GEYİK KARACA KLASİĞİ 
Ünlü markalar siyasileri giydirmek için âdeta yarışıyor. Kimileri özel ekipler kuruyor, kimileri de siyasilerin beden ölçülerini topluyor. Ancak onlar yıllardır aşina olduklarıklasiklerden vazgeçmiyor. Siyasette, şıklığın ve saygınlığın simgesi Çift Geyik Karaca tercih ediliyor. Başbakan yardımcıları, bakanlar, milletvekilleri, bürokratlar efsane markanın klasiklerini tercih ediyor. TBMM’de en çok tercih edilen markalar arasında 100 yıllık Çift Geyik Karaca geliyor. 
 
CERRUTİ 1881 KUMAŞLARI KULLANILDI 
Takım elbisede siyah ve lacivert renklerinin dışında bir de kendinden desenli kumaşlar kullanıldı. Takım elbise giyerek hem rahat hem şık olmak isteyenler için likralı kumaşlartercih edildi. Ünlü kumaş markası Cerruti’nin kumaşları da bu yeni koleksiyonla birlikte kulanılmaya başlandı. 
Gömleklerde ise flanel ve kadife detayları yeralıyor.Ceketlere ayakkabılarda olan deriden, ayakkabılara ise ceketlerde olan kumaştan parça konuldu. Böylece flanel kumaşlarla ayakkabı, kemer ve ceketler kombinlendi.Kapitoneler astarlarda ve deri ceketlerde kullanıldı. Yıkamalı ceketler koleksiyona dahil edildi. 
 
BAYANLAR İÇİN MAVİ, MOR, KIRMIZI 
Çift Geyik Karaca’nın bayan koleksiyonunda mavi, mor, kırmızı renkleri ön planda. Manto grubunda üst kalitede kumaşlar kullanıldı. Koleksiyonda flanel elbise ve ceketler, trikolar, pançolar, renkli pantolonlar ve trençkotlar da var. 
 
PATCHWORK ÇILGINLIĞI!
Gençlik markası Toss’ta indigo, kırmızı, mor, hardal, turuncu renkler öne çıkıyor. Ceket, triko, gömlek, pantolon ve ayakkabı gibi ürünlerin iç kısımlarında kırmızı veya turuncu gül motifleri kullanıldı. Trikolarda daha kalın ve renkli örgüler yapıldı. 
Koleksiyonda 4 cepli safari ceketler var. Toss’un triko, ceket ve gömleklerinde patchwork kullanıldı. Mesela bir gömleğin sağ bölümünü farklı, sol bölümünün farklı, arka bölümü de daha başka kumaşlardan oluştu.
Kot pantolon giymek isteyip de rahatlığından ödün vermek istemeyenler için jean görünümlü flanel kumaştan pantolonlar üretildi. 
 
NEDEN LONDRA? 
Çift Geyik Karaca’nın dünyaca ünlü tasarımcısı İtalyan Modacı Alfio Bonacchi, Sonbahar Kış 2012-2013koleksiyonunun Londra eksenli olmasını şöyle açıklıyor: 
‘’Londra dünyadaki en kozmopolit şehirlerden biri, belkide birincisidir. Belki bu tanımlama sadece süslü bir cümleye benzeyebilir ama Londra sokaklarında yürümeye başladığınızda, İngiliz’den çok İtalyan, Türk, İspanyol,Japon, Çinli, Koreli, Alman, Fransız, Norveçli, Brezilyalı,Avustalyalı gördüğünüzde bu olağanüstü kozmopolitliği sizde keşfedeceksiniz.
Bu yüzden her kişinin kendine ait bir stili, kendine has bir İngilizce aksanı ve farklı moda anlayışı vardır Londra’da.  Monorenkli kıyafetler, mevsimine göre uyarlanmış ve şıklıkla kombinlenmiş, bazen ekzantrik istekleri yansıtan model ve renklerle bezenmiş parçalar...  Çünkü Londra’da kim ne olmak isterse onu olabilir ve herkes kendi ait oluşuna uygun ve arzu ettiği şekilde modayı yorumlama hakkına sahiptir. 
Karaca’nın kış koleksiyonu hazırlık safhasında çok büyük bir moda etkinliğine ev sahipliği yapan  Londra şehri başrol oynadı. “London Fashion Week” 25. yılını bu şehirde kutladı.
Bu söz ettiğimiz devasa  moda görsel şöleniyle, Paris, Milano, New York’la beraber Londra da dünya modasının başkentlerinden biri olarak anılıyor
Bu koleksiyonuyla Çift Geyik Karaca da moda, giyim ve yaratıcılık alanında gösterdiği büyük tutkuyla kendisini yeniledi. Etrafında temel hatlarıyla, kusursuz üretilmiş, şüphesiz mükemmel kıyafetlerle dolu bir dünya inşa etti.
Sportif özgürlük ve sartoriyal şiddet,  markayı ayrı kılan karakteristik özellikleri tanımlıyor ki  bunlar her durumda eşsiz bir stili ve her unsuruyla kendi karakterini bağdaştıran kusursuz bir sentez oluşturuyorlar. 
 
KENDİ HAYATINDA BAŞKAHRAMAN OL 
Total look konsepti; erkek ve bayan gardrobundaki her parçaya işliyor, elbiseler, trikolar, gömlekler, ceketler, pantolonlar, montlar, paltolar, aksesuarlar her türlü ihtiyaç doğrultusunda, erkeği ve bayanı keskin bir zevk ile giydirirken, sahip olduğu logosundaki aidiyetle, metropoliten bir stile sahip olarak aslında kişiye kendi hayatında bir baş kahraman olma gururunu yaşatıyor. 
Bu sezon için Çift Geyik Karaca canlı ve şevk dolu bir kış koleksiyonu sunuyor. Modellerle beraber, en son renk trendleriyle ve kullanılan yüksek kumaş kalitesiyle domine  edilen bir kreasyon. Kumaşların doğal iplik içerikleri, kadife, saf vergine yün, flanelli yün, pamuk ve birinci kalite visconlarla bezenerek kreasyondaki parçalara hem göze hem de hisse hitap eden göz alıcı bir güzelliği yüklüyor. 
Müşterilere maksimum konfor ve fiti sağlayacak şekilde koleksiyon özenle oluşturuldu. Askılı ürünleri tamamlayan aksesuar seçimi aynı zamanda Karaca markasını diğerlerinden ayıracak ve kendi karakterini taşıyacak şekilde dizayn edildi.  
 
SONBAHAR PEYZAJI GİBİ 
Renk seçimlerine son derece önem verildi, uluslararası moda fuarlarında sergilenen trendler hedef alındı. Koleksiyonumuzdan parçalar taşıyacak müşterilerimize sonbahar ve kış atmosferi o kadar güzel verildi ki, Londra bahçelerinde tipik bir sonbahar peyzajında görülecek renkler, üzerlerinde okunabilecek. 
Bir taraftan yaşadığımız dünyanın bize sunduğu doğal renkler, elyaflar ve doğal malzemeler, çizgiler ve doğal geometrik şekiller, diğer taraftan günlük hayatın ve kimliklerin verdiği  elektrik, renkler.  Bütün bu yapılan kaynak araştırmaları, hazırlıklar  ve çalışmalar  en sonunda tasarımcılar tarafından başlangıçta siyah kurşun kalemle  beyaz kağıdın üzerine dökülüyor ve daha sonra özenli bir trend, motif, kumaş, renk, kombinasyon ve aksesuar çalışması sonucunda son derece kalifiye ellerin üretimiyle bizi çevreleyen, mağazamızı ve dolaplarımızı süsleyen ve üzerimizde sergilemekten ve bir Çift Geyik Karaca, ürününü göstermekten onur duyacağımız bir  dünyada hayat buluyor.’’

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Mor ve Ötesi Alaçatı’yı mest etti

Edis ile zirve

Kırşan, İEÜ Medical Point’te babalık serüvenini anlattı!

Derya Uluğ ile bayram coşkusu

Rukiye Bektaş gözünü zirveye dikti

Müzik ve Magazin’de 50 Fifty Farkı

Arşiv