Çifte gurur

  • 0
  • 628
Çifte gurur
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Türkiye’nin en büyük fuar kompleksi Fuar İzmir, açılışının 1. yılını, alanında dünyanın en büyük 3 fuarından biri olan MARBLE ile birlikte kutladı.  32 ülkeden 193'ü yabancı 1103 firmanın katıldığı fuar, 26 Mart'a kadar sürecek.
İzmir, mermer ve doğal taş sektöründe dünya çapında bir buluşmaya daha ev sahipliği yaptı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen MARBLE Uluslararası Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı, Türkiye’nin en büyük ve en modern alanı Fuar İzmir’de kapılarını 22. kez açtı. Açılışa çok sayıda siyasetçi, belediye başkanı ve sektör temsilcisi katıldı. Konuklarıyla birlikte stantları ziyaret eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, daha sonra Fuar İzmir’in birinci yıldönümü pastasını kesti.

Yüzde 12 büyüdü
Dünyanın ilk üç mermer fuarı arasında yer alan  MARBLE'ın bu yıl 22.'sini düzenlediklerini aynı zamanda Fuar İzmir'in de birinci yaşını kutladıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "MARBLE fuarımızda bu yıl diğer yıla göre yaklaşık yüzde 12 büyüme sağladık. Çok iyi başladık. Çok iyi gidiyoruz. Fuar İzmir ile birlikte 2016 yılı başından bu yana diğer fuarlarımızda da ortalama yüzde 100, yüzde 150 büyüme sağladık.  Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği hedef doğrultusunda İzmir'de fuarcılığı geliştirmeye çalışıyoruz. Dünya kentleri ile yarışırken,  yerel kalkınmada da ülkemize örnek olacak çalışmalar gerçekleştiriyoruz.  İzmir'de bugün uzun süredir olmadığı kadar birlik, beraberlik ve dayanışma var. Bu hem içinde bulunduğumuz durumun aşılmasında, hem İzmir'in kalkınmasında en önemli gücümüz ve desteğimiz" diye konuştu.

Rakamlarla MARBLE 2016
Geçtiğimiz yıl 119 bin metrekare alanda düzenlenen fuar,  bu yıl 139 bin metrekare alanda organize edildi. 22. MARBLE'da  193’ü yabancı toplam 1.103 katılımcı, 1700 farklı noktada yer alıyor. Türkiye’nin doğal taş çıkan her bölgesinden ve dünyanın dört bir yanından gelen ağırlıkları 10 ile 30 ton arasında değişen işlenmiş, yarı işlenmiş ve ham olmak üzere yaklaşık 15 bin ton doğal taş fuarda sergileniyor. Dünyada alanında düzenlenen fuarlar içinde ilk 3’te yer alan MARBLE İzmir’de doğal taşlar ile fabrika makineleri, ocak-iş makineleri, ekipmanları ve sarf malzemeleri sergileniyor. Fuar 4 gün açık kalacak.
 
32 ülkeden katılım
Geçtiğimiz yıl 27 ülkeye ev sahipliği yapan MARBLE’a bu yıl Almanya, ABD, Avustralya, Azerbaycan, Birleşik Arap Emirlikleri, Belçika, Brezilya, Çin, Danimarka, Dubai, Endonezya, Fas, Fransa, Hindistan, Hollanda, Hong Kong, İngiltere, İran, İspanya, İsrail, İtalya, KKTC, Kore, Katar, Makedonya, Mauritius, Mısır, Rusya, Suudi Arabistan, Ukrayna, Vietnam ve Yunanistan olmak üzere 32 ülke katıldı. Yurt içinden 47 ilden firma fuarda yer alıyor. Öte yandan bu yıl açık alanda yer alan mermer işleme makinelerinin olumsuz hava şartlarından etkilenmemesi amacıyla alanın üzeri kapatıldı. Fuar İzmir D Holü ise mermer işleme yan sanayi ürünlerine ayrıldı. Büyük iş makineleri için Fuar İzmir’in fuar meydanı yeni alan olarak tahsise açıldı. Sadece profesyonel ziyaretçiye açık olan 22. MARBLE Uluslararası Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı, 26 Mart 2016 Cumartesi tarihine kadar ziyaret edilebilir. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Başkan Mustafa Turan mali durum tablosunu paylaştı

Bayraklı, halkın belediyesidir!

Alaçatı Ot Festivali coşkuyla başladı

“Maratonİzmir” için geri sayım başladı

ilk resmi ziyaret mezun olduğu üniversiteye

Baharı Başkan Mutlu’yla karşıladı

Arşiv