Çiğli Belediyesi’nden gençlere AB danışmanlığı

  • 0
  • 679
Yazı Boyutu:

Avrupa Birliği’nin Eurodesk -temas noktası- olarak kabul edilen Çiğli Belediyesi, AB ülkelerine gitmek isteyen gençlere danışmanlık yapıyor. Gençler AB ülkeleri ile ilgili öğrenmek istedikleri her konu hakkında belediyeye başvurarak bilgi sahibi olabiliyor.
 
Çiğli Belediyesi’nin Avrupa Birliği Bakanlığı Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından yürütülen Eurodesk - temas noktası olmak üzere yaptığı başvuru kabul edildi. Gençler için eğitim, Avrupa fırsatları ve gençlerin Avrupa faaliyetlerine katılımı hakkında bilgi sağlayan Eurodesk noktası, Avrupa Birliği’nin bilgi aktarım ağı olarak çalışıyor.  Gençlerin ihtiyaç duyduğu bilgiye tarafsız, güncel, güvenilir ve ücretsiz ulaşmasını sağlamak isteyen Çiğli Belediyesi Avrupa ülkelerinde dil öğrenmek, eğitim görmek, yaz kamplarına katılmak, staj ve burs imkanlarından yararlanmak, değişim programlarına katılmak isteyen gençlere danışmanlık yapmaya başladı. Yurtdışı olanaklarından yararlanmak isteyen gençler Çiğli Belediyesi Avrupa Birliği birimine başvuru yapabiliyor.
 
Başkan Metin Solak “Gençlere fırsat tanınıyor”
Avrupa Birliği ülkelerine gitmek isteyen gençlere ücretsiz danışmanlık yaptıklarını belirten Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, Türkiye’de bu konuda yetki alan az sayıda kurumlardan biri olarak gençlere en iyi bilgilendirmeyi sunduklarını söyledi. gençlere yeni fırsatlar sunulduğunu belirten Başkan Solak şöyle konuştu; “AB Bakanlığı, projeler hakkında gençlik bilgilendirmesinin Türkiye'nin her yerine yayılmasını hedefliyor. Biz de bu noktalardan biri olmak istedik ve başvurumuz kabul edildi. Şu anda belediyemiz gençlere ve gençlere hizmet edenlere Avrupa fırsatları hakkında bilgi vermekle yetkilendirilmiş oldu. Eurodesk temas noktası olarak kabul edilmek bize güç katıyor. Bu konuda son derece gayretli olan ekibimiz gençlere faydalı olmak için çalışıyor. Gençlerimizi bekliyoruz” dedi.
 
Bilgi almak isteyen gençler belediye AB Birimi’ne ait 232 376 60 10 numaralı telefondan ve www.ua.gov.tr ile http://eurodesk.ua.gov.tr adreslerinden yararlanabilir.
Sıkça sorulan sorular
-         Nasıl yurtdışına çıkabilirim?
-         Bulunduğum çevrede inisiyatif almak, saygı görmek istiyorum. Bunun için de bir şeyler yapmak istiyorum.
-          Projelere nasıl katılabilirim?
-         İnsanlar anlamadığım konularda konuşuyor ve başarılar kazanıyor. Ben nasıl onlar gibi olabilirim?
-         Gençlik projelerinde nasıl yer alabilirim?
-         Birçok yerde eylemlerden bahsediliyor. Bunlar nelerdir, nasıl yararlanabilirim?

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Dernek yöneticilerine Yeni Nesil Derbis eğitimi

26.Tanıtım Günleri başlıyor

Zeytin Fidanından Bilim Ormanına

Yeşil şehirler için sıfır karbon binalar

Sahnede şarkı, parkurlarda oyun

Kalitesini bir kez daha tescilledi

Arşiv