Çiğli'de 30 Ağustos’a anlamlı tören

  • 0
  • 1.001
Yazı Boyutu:

30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle Çiğli Belediyesi ve CHP İlçe Başkanlığı tarafından Çiğli Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk sunma töreni düzenlendi. Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, CHP İlçe Başkanı Nihat Gültekin, Atatürkçü Düşünce Derneği Çiğli Şubesi Başkanı Mülazım bilgen ile Tüm Engelliler İçin Engelsiz Bir Dünya Derneği Başkanı Mehmet Aslan Atatürk anıtına çelenk koydu.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından konuşma yapan Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, bütün engellemelere rağmen tören yapmaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Başkan Solak sözlerini şöyle sürdürdü; “Ne acıdır ki tüm dünya ülkeleri tarafından işgal edilmek için uğraşılan ortamda, bu ülkenin evlatları büyük mücadele büyük verdi.  Bu mücadelenin başladığı 26 Ağustos’tan  30 Ağustos’a kadar binlerce şehit verildi. Bu ülke 89 yıl bugünü Zafer Bayramı olarak kutladı ancak daha sonra birileri kalkıp, binlerce şehidimizin verildiği, bir ülkenin esaretten kurtarıldığı ve dini ve manevi inançlarımızın, namusumuzun, bayrağımızın ayaklar altına alınmanın önlendiği bu günü Zafer Bayramı olarak kutlamaktan vazgeçiyor. Onların bunu başarması, bizim de bunu kabul etmemiz çok zor. Bizler ne 19 Mayıs’ımızı, ne 29 Ekim’imizi, ne 30 Ağustos Zafer Bayramımızı ne de bu ülkenin verdiği binlerce şehidi ve onların başındaki Mustafa Kemal’i unutmayacağız, unutturmayacağız”
 
CHP İlçe Başkanı Nihat Gültekin de konuşmasında 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın önemine değinerek, zaferden bu yana ülkenin dört bir yanında coşkuyla kutlanan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlamaktan asla vazgeçmeyeceklerini söyledi. Cumhuriyete ve Cumhuriyet değerlerine sahip çıkacaklarını belirten Gültekin, “Üzerimize düşen görevin bilincindeyiz ve görevimizi layıkıyla yerine getireceğiz” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

ESHOT’a kalite tescili

İzmir Kentsel Gıda Stratejisi Belgesi'yle bu sürecin parçası olacağız

ADD’ye tam destek

Çiçek Festivali 25. Kez Kapılarını Açtı

Cumhuriyet tarihinin en önemli kırılma noktalarından biridir

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu düzenlemesi

Arşiv