Çiğli’de bisiklet turnuvası heyecanı

  • 0
  • 993
Yazı Boyutu:

Çiğli, yurtiçi ve Kıbrıs’tan gelecek yüzlerce bisikletçiyi ağırlamaya hazırlanıyor. Çiğli’de 16 – 17 Haziran tarihinde yurtiçi ve Kıbrıs’tan 250 profesyonel bisikletçinin katılımıyla yapılacak “Uluslararası Türkiye Çiğli’de Yarışıyor” Turnuvası’nın heyecanı yaşanıyor.
Çiğli Belediyesi, Çiğli Kaymakamlığı ve Ege Pedal Derneği tarafından düzenlenen altın ödüllü yol ve kriteriyum yarışmasının startı 16 Haziran Cumartesi günü İstasyonaltı Mahallesi Çiğli Deniz Park önünden saat 10.00’da verilecek. Büyük rekabetin beklendiği yarış boyunca bisikletçiler Harmandalı ve Sasalı’yı içine alan 35 kilometrelik bir tur atacaklar. Yurtiçi ve Kıbrıs’tan 250 amatör ve profesyonel sporcunun kayıt yaptırdığı turnuva, bisiklet meraklılarına Çiğli’de iki gün heyecanlı bir gün yaşatacak. Turnuva, bayanlar, junior (14 – 17 yaş), under (18 – 23 yaş), elite (24 – 30 yaş), master (31 – 40 yaş), master (41 + yaş) kategorilerinde düzenlenecek. İki gün sürecek turnuva için Çiğli Kaymakamı Mustafa Arı’nın başkanlığında yürütülen hazırlıklar tamamlandı. Dereceye girenlere altın ödülünün verileceği turnuvanın ödül töreni ise Pazar günü saat 16.00’da Deniz Park’ta oluşturulacak tören alanında yapılacak.

Çiğli’nin bisiklet sporunun yapılabileceği en elverişli alanların başında olduğunu ve bu nedenle bisiklet sporuna önem verdiklerini belirten Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, ilçede çok sayıda sporcunun katıldığı yeni bir turnuvanın heyecanını yaşadıklarını söyledi. 6 ay önce dört hafta süren bisiklet yarışlarına da ev sahipliği yaptıklarını hatırlatan Başkan Solak, bu kez daha geniş bir katılımın sağlandığı bir turnuva düzenlendiğini söyledi. Çiğli Kaymakamlığı’nın ev sahipliğinde yapılan turnuvaya yoğun katılım yaşandığını söyleyen Solak, “Çiğli bisikletçilerin en çok sevdiği alanlardan biri. Özellikle Sasalı bölgesinde her zaman bisikletçileri görebilirsiniz. Çiğlimizi bisikletin başkenti yapacağız. Adını ulusal ve uluslar arası platformlarda duyuracağız” diye konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir futboluna ‘bilimsel’ analiz

Ege’nin iki yakasını bir daha buluşturacak

Denizde Ekonomi rüzgarı

Şampiyonluk mücadelesi veren Karşıyaka’ya destek

Sporda Bayraklı farkı!

Medical Point Run, çocuklar için koştu!

Arşiv