Çiğli’de Öğretmenler Günü’ne anlamlı kutlama

  • 0
  • 838
Yazı Boyutu:

Çiğli’de 24 Kasım Öğretmenler Günü, öğretmenler ve öğrencilerin katılımıyla düzenlenen coşkulu etkinliklerle kutlandı. Çiğli Kaymakamı Mustafa Arı, Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak ile tüm konuklar,  duygulu anların yaşandığı konuşma ve gösterilerin ardından hep birlikte öğretmen marşını okudular.
24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamaları Çiğli Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtına çelenk sunma töreniyle başladı. Ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Öğretmenler Günü kutlama törenine geçildi. Etkinliğe Çiğli Kaymakamı Mustafa Arı, Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, bürokratlar, öğrenci, öğretmen ve veliler yoğun ilgi gösterdi.
 
DUYGULU ANLAR YAŞANDI
Çiğli İMKB Kız Teknik ve Meslek Lisesi tarafından hazırlanan kutlama programında öğrenci ve öğretmenler hazırladıkları oratoryo, skeç ve konuşmalarla salonda oldukça duygusal anlar yaşattılar. Kutlama programı okul öğretmenlerinden oluşan folklor ekiplerinin Ege yöresi oyunları ile başladı. Oyunlarını başarıyla sergileyen folklorcu öğretmenler salondan büyük alkış aldı. Ardından emekli olan öğretmenler ile resim, şiir ve kompozisyon dallarında dereceye giren öğrenciler için hazırlanan plaket ve hediye törenine geçildi. Kaymakam Arı, Başkan Solak ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Hamdullah Işık ödülleri takdim ettiler.
Okul öğrencileri tarafından hazırlanan ve öğretmenlik mesleğinin öneminin vurgulandığı skeç ile okulun anasınıfı miniklerinin oynadığı “Başöğretmen Atatürk” konulu mini oyun da izleyenlerden tam not aldı. Günün en anlamlı anı ise okul öğrencileri tarafından sunulan oratoryo oldu. Başöğretmen Atatürk ve öğretmenlik mesleğinin öneminin vurgulandığı oratoryoda şehit düşen öğretmenler ile Van depreminde hayatını kaybeden öğretmenler de anıldı. Oratoryoda öğretmenler gözyaşlarını tutamadılar.
 
ÖĞRETMEN MARŞINI HEP BİRLİKTE OKUDULAR
Öğretmenler gününün finali ise öğretmenler Marşı’nın hep birlikte okunmasıyla gerçekleşti. Kaymakam Arı, Başkan Solak ve tüm salondakiler ayağa kalkarak büyük coşku ile marşı okudular. Törenin ardından belediye sergi ve kokteyl salonunda öğretmenlere kokteyl verildi.
 
SOLAK’TAN ÖĞRETMENLERE HEDİYE
Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, tüm öğretmenlerin gününü kutlayarak bayan öğretmenlere şal, erkek öğretmenlere ise kravat hediye etti. Öğretmenlik mesleğinin en kutsal mesleklerden biri olduğuna dikkat çeken Başkan Solak, görevlerini layıkıyla yerine getirmeye çalışan öğretmenlerin, güç koşullar altında büyük başarı gösterdiklerini söyledi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çiğli’de Coşkulu 1 Mayıs Kutlaması

1 Mayıs'ta çalışanlarıyla bir araya geldi

Emeğin gücüyle geleceği inşa edeceğiz!

Bize her yer Taksim

Meydanlar bizimdir

Çeşme’de 1 Mayıs coşkusu

Arşiv